Vinterdvala incoming för Vallåsen. Foto: Branäsgruppen

Sverige

Skidanläggningen i Vallåsen bommar igen

Det blir ingen skidåkning på Vallåsen i vinter. Höjda elpriser, milda vintrar och olönsamhet gör att Branäsgruppen stänger ned skidanläggningen.

Text: Anton Furuland • 2022-09-26 Uppdaterad 2022-09-26

Under våren meddelade Branäsgruppen att de två anläggningarna Vallåsen och Ulricehamn var till salu.

När Åka Skidor var i kontakt med organisationen för drygt två veckor sen var processen med att hitta en köpare i full rulle, och man lät tämligen optimistiska att hitta en bra lösning.

Så har nu alltså inte blivit fallet och det tillsammans med milda vintrar, höga elpriser och svårigheten att helt enkelt få det att gå runt gör att man håller skidanläggningen stängt under hela vintern.

– Satsningen som just nu sker på våra större boendeanläggningar, Branäs och Kungsberget, kräver stora resurser, dels ekonomiskt, dels tidsmässigt. Detta, tillsammans med de för tillfället höga elpriserna, gör att det blir svårt att argumentera för en fortsatt satsning på vintersäsongen i Vallåsen. Jag är säker på att en ny ägare, kanske med en lokal anknytning, kan fortsätta utveckla anläggningen. Det har förts diskussioner med flera intressenter, men ingen överenskommelse har nåtts, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Branäsgruppen har ägt Vallåsen sedan 2011 och har sedan dess drivit och utvecklat både vinter- och sommarverksamheten på anläggningen. Vallåsen ligger fortsatt ute till försäljning och målsättningen är att hitta en köpare så snart som möjligt.

Bikeparken kommer däremot fortsatt hålla öppet under säsong.


Text: Anton Furuland • 2022-09-26
NyheterBranäsHallandKungsbergetSkidanläggningarSverigeVallåsen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top