3 nya nedfarter och ny 6-stols sittlift. Det utökar anläggningen till 23 nedfarter.

Sverige

100 miljoner – rekordinvestering i Järvsö

Tre nya nedfarter och en sexstols expresslift. Järvsöbacken storsatsar med sin största investeringen någonsin, värt 100 miljoner kronor.

Text: Åka Skidor • 2023-08-28 Uppdaterad 2023-08-28

Järvsöbacken har meddelat om en utbyggnad av den nuvarande anläggningen med tre nya nedfarter, som ligger i direkt anslutning till de övriga, tillsammans med en 6-stols expresslift. Allt på den norra sidan av berget.

Den nya liften går från bergets fot och landar på en tredje topp efter cirka tre minuter, där de nya nedfarterna utgår ifrån.

Investeringen är på cirka 100 miljoner kronor och gör det hela till den största investeringen i skidanläggningens 85-åriga historia.

– Vi har alltid fokuserat på att lyssna på våra gäster och utvecklat för dem, det här är inget undantag. Den här satsningen görs för att förbättra skidprodukten för våra befintliga gäster och för alla kommande som ännu inte upptäckt det roliga i skidåkningen, förklarar Peter Augustsson, VD på Järvsöbacken.

När det nya skidområdet står klart erbjuder Järvsöbacken 23 nedfarter, nio liftar, fem rullband, två stora barnområden och en snöpark i vår skidanläggning.


Text: Åka Skidor • 2023-08-28
Nyheter2023ExpressliftJärvsöJärvsöbackenLiftarSkidanläggningarSvenska skidanläggningarSverige

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen