Hedvig Wessel på morgonprommis i Alaska. Foto: Oskar Enander

Sverige

The Bunch, Wessel, Westers & Schirmer på turné

Jacob Wester, Hedvig Wessel, Nikolai Schirmer och The Bunch drar på filmturné i Sverige och Norge under flaggen Scandinavian Super Tour.

Text: Anton Furuland • 2023-09-04 Uppdaterad 2023-09-04

Under oktober ger sig ett gäng av Skandinaviens ledande skidåkare och skidfilmare ut på de norska och svenska vägarna med sina bästa historier från förra vintern.

För vad sägs om en filmlineup med Jacob Wester, Hedvig Wessel, Nikolai Schirmer och The Bunch? Det borde nog duga för att fixa vinterpeppen.

Efter filmvisningarna ska Jacob köra ett lågmält DJ-set och det ska även bli något slags för- och efterhäng för den som vill passa på att socialisera, ta en öl och snacka skit och skidor.Filmerna

The Bunch flexar.

Sensus – THE BUNCH

Efter att newschool-skidåkningen tappade gnistan någon gång runt 2010, har svenska The Bunch satt standarden för modern skidåkning, med sin nyskapande stil, både på snön och på bioduken. Det senaste decenniet har de vunnit allt från SuperUnknown till X-Games till ”Movie Of The Year” på skidfilmsfestivalen i Annecy, där både åkningen och cinematografin var i en klass för sig.

The Bunch ägnade den senaste vintern åt att skapa en kortfilm under Jens Nilssons regi. Genom användning av verktyg som FPV-drönare har de lyckats forma ett organiskt konstverk som behåller kärnan av The Bunch, samtidigt som den adderar en ny dimension. Förbered er på en förnyad version av en drönarextremsportfilm, där fokus ligger på estetik, flytande rörelse och känslomässig stämning.

Medverkande:

Pär Hägglund

Emil Granbom

Evelina Nilsson

Magnus Granér

Piper Kunst

Tristen Lilly

Alex Hackel


Revenge Of The Topside Boys – Nikolai Schirmer

Från NRK till amerikanska och franska skidfilmsjättar, via arabiska CNN, och inte minst på sin egen YouTube-kanal, har Nikolai gjort en karriär på att dela med sig av sina äventyr bland vintriga berg. Ibland med livet på spel, men oftare i gott sällskap av snowboardåkaren Krister Kopala och filmfotografen Joonas Mattila.

Den här filmen är en historia om att återvända till drömzonen, där gänget med nöd och näppe undkom en enorm lavin för två år sedan. Ett försök att närma sig ett skrämmande berg med ny energi, och att få revansch.

Medverkande:

Krister Kopala

Joonas Mattila

Nikolai Schirmer

Anders Vestergaard


Walk The Walk – Sofia & Jacob Wester

Jacob Wester är en superstjärna på det sätt som bara fanns när det släpptes tre filmer om året och gogglarna skulle sitta under hjälmen. De senaste åren har han dock bytt ut helikoptern mot en mysig skåpbil, och iskalla X-Games-banor mot våghalsiga nedfarter i norska fjäll.

Super Tour-teamet har personligen bevittnat årets vildaste 360 ​​från en klippa, och nu kan du också, i Walk The Walk, en hyllning skidåkning till fots, producerad av den andra invånaren i den mysiga skåpbilen, Sofia Wester Sjöberg. Med gästspel från en stjärnspäckad lista av norska och svenska friåkare som de har mött längs vägen genom de norska fjällen.

Medverkande: 

Jacob Wester

Trygg Lindkjølen

Emil Leenderts 

Lovisa Rosengren

Evelina Nilsson

Ebba Forsgren


Headspace, The Journey Of Hedvig Wessel

ngen har omdefinierat skidsporten på samma sätt som Hedvig har gjort under sina tre senaste år på Freeride World Tour. Enorma backflips till isiga landningar, aggressiv åkning i teknisk terräng och alltid med ett leende på läpparna i målområdet (även när toppen av pallen missats med en hårsmån tre år i rad).

I Headspace får publiken följa med på resan från puckelåkning till höjdpunkten av organiserad freeride-skidåkning och framåt, när Hedvig lämnar det hela till förmån för äventyr i vilda fjäll.

Genom ögonen och rösterna från sportexperter, psykologer och viktiga individer i Hedvigs karriär försöker vi förstå Hedvigs headspace under hela hennes liv som olympisk idrottare. Hur rädsla, bakslag, skador och uppoffringar verkligen ser ut. Headspace visar skillnaden mellan framgång och behärskning, och hur man håller elden brinnande när det känns som att världen faller samman.

På 9 av visningarna tar Nikolai Schirmer med sig en bonusfilm från förra vinterns djupaste snö i Schweiz, och berättar historien om att köra runt i Europa på jakt efter bergskammar och ost. Med Krister Kopala ombord, och gästspel av Ebba Forsgren och Anttu Oikkonen.

Ordinarie pris ligger på 378-400 kronor, beroende på ort. Köper du innan 1 oktober får du dig lite rabatt.Datum för Scandinavian Supertour

Tromsø 5 oktober
Henningsvær 6 oktober
Bodø 7 oktober
Åre 9 oktober
Trondheim 10 oktober
Ålesund 11 oktober
Volda 12 oktober
Oppdal 13 oktober
Bergen 15 oktober
Sogndal 16 oktober
Voss 17 oktober
Lillehammer 19 oktober
Oslo 22 oktober
Stockholm 23 oktober
Göteborg 24 oktober

Mer info och biljetter

https://www.supertour.no/sv


Text: Anton Furuland • 2023-09-04
NyheterfilmHedvig WesselJacob WesterNikolai SchimerScandinavianSkidfilmSkidvideoSofia SjöbergSogndalSverigeThe Bunch

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen