Det verkliga skidlivet i Söderfors, nu med modernare hiss. Foto: Söderfors Skidbacke

Sverige

Ny lift i Söderfors – ersätter trotjänare från 70-talet

I Söderfors utanför Tierp har man uppdaterat sin hiss. En lojal men sliten släplift från 70-talet har bytts ut till en modernare knapplift.

Text: Anton Furuland • 2024-01-24 Uppdaterad 2024-01-24

Sedan 1970-talet har Söderfors skidbacke utanför Tierp rockat samma gamla släplift där man fraktats till toppen av backen genom att hålla sig fast i ett rep.

Vi på Åka Skidor är inte osvaga för den här typen av trotjänare och man ska inte förändra bara för att, men här ska det funnits ett tydligt behov av uppfräschning i hissväg.

Söderfors gamla släplift. Vila i frid.

Det har nu gjorts möjligt tack vare en present på 1,3 miljoner kronor från Tierps kommun.

På anläggningen, som ligger på gränsen mellan Uppland och Gästrikland, har nu en sprillans ny knapplift ersatt den gamla 70-talsrockaren.


Text: Anton Furuland • 2024-01-24
NyheterGästriklandLiftSöderforsSvenska skidanläggningarSvenska småbackarSverigeTierp

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen