Rumskompisarna Turdell och Regnér rekar linjer. Foto: J Bernard/Freeride World Tour

FWT 2024

Fransk dominans i Kicking Horse – Regnér och Turdell topp 10

Det bjöds på friåkning av högsta snitt när Freeride World Tour kördes i Kicking Horse och två av tre svenskar landade in på topp 10.

Text: Anton Furuland • 2024-02-16 Uppdaterad 2024-02-16

Att Carl Regnér gillar fartfylld friåkning det vi och det visade han återigen när han lämnade startportarna i Kicking Horse för Freeride World Tours andra deltävling.

Ett fett drop, följt av en ordentlig backflip och så ytterligare lite luft på det – allt detta med plattan i mattan – resulterade i en bra score för Carl och till slut en femte plats i hård konkurrens med många andra bra åk.

Carl Regnér körde full gas och höll ihop det på ett mycket imponerande sätt.
Foto: D Daher/Freeride World Tour
Den tvåfaldiga världsmästaren Turdell testade tyngdlagarna i Kicking Horse.
Foto: D Daher/Freeride World Tour

Direkt efter att Regnér gasat in i mål var det Kristofer Turdells tur.

Det märktes att rumskompisarna rekat facet ihop och landat i liknande linjeval.

Även Turdell körde på i högsta fart och landade en fin backflip och bjöd på sköna drop. Det slutade med en åttonde plats.

Vinnare av herrarnas skidor blev tyska Max Hitzig med ett mäktigt åk, framför fransmannen Oscar Mandin på andra plats och hemmaåkaren Marcus Goguen på tredje plats.

Max Palm i början av åket på T1 South. Foto: D Daher/Freeride World Tour

Sist ut av svenskarna var Max Palm som sin vana trogen gick stort men dessvärre slutade med en krasch, precis som i premiären i Verbier för några veckor sen.

Det innebär att Palm just nu ligger utanför the cut och behöver få till en bra placering i Georgien för att ta sig vidare till finaltävlingarna i Fieberbrunn och Verbier.

Kristofer Turdell och Carl Regnér å andra sidan befinner sig ovanför det gyllene strecket – i synnerhet Turdell som ligger på en fin andra plats i totalen bakom Max Hitzig som än så länge är obesegrad.

I damernas skidor och snowboard samt herrarnas snowboard var det fransk dominans så det sjöng om det.

Samtliga tre vanns av fransyskor och fransmän – Astrid Cheylus på skidor och på snowboard Anna Martinez och veteranen Victor De Le Rue.

Nedan kan du se reprisen om du missade tävlingen.


Text: Anton Furuland • 2024-02-16
NyheterBCCarl RegnérFreeride Worl Tour 2024FriåkningFWTFWT 2024goldenKanadaKicking HorseKristofer TurdellMax Palm

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen