Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med MessyWeekend
Partner

Se klart – med MessyWeekends skidglasögon för vinterns äventyr

Närmar sig årets stora skidresa? MessyWeekend har designat skidgoggles och solglasögon för äventyr i alla väder.

Text: • 2021-12-14 Uppdaterad 2022-01-09

Tips: Just nu kan du få en extra julklapp på köpet – en extra lins till ett värde av 1400 kronor. Läs mer nedan!

Kall luft. Vita berg. Lågt liggande sol. Vintern är äntligen här! Om du tycker vinter är lika med skidåkning är nog du lika lycklig som vi att säsongen äntligen är igång igen. Då vet du också att rätt utrustning är a och o för lyckade dagar i backen och oavsett om du glider genom de vita backarna på bräda eller skidor så finns det en sak som är ett absolut måste: ett par ordentliga goggles som sitter bekvämt och som inte immar.

Men det finns goggles, och sen finns det goggles. Förutom att skydda ditt ansikte och dina ögon från kylan, bör dina goggles också hjälpa dig att kunna navigera i snön. Det danska solglasögonmärket MessyWeekend har tagit fram skidglasögonen ACHTON som ska uppfylla allt detta. De lanserades första gången 2019, och blev snabbt populära tack vare ett noga utvalt material.

Linsens neonblå look och svarta, vita eller armégröna band skapar en stilren och modern look, med rena linjer och skarpa detaljer. Inspirerade av den danske upptäcktsresanden Achton Friis äventyrliga expeditioner och designade av två Köpenhamnsentreprenörer med en underdog-mentalitet, osar ACHTON (och resten av kollektionen) dansk design.

MessyWeekend ACHTON

Glasklart med senaste tekniken

När MessyWeekend bedömer kvaliteten på skidglasögon tittar de på tre element: dess lins, hur de hanterar imma och hur de sitter. ACHTON-modellen är ett av få skidglasögon som är utrustade med den senaste tekniken inom skidåkning och erbjuder därför det bästa av alla världar.

Skidglasögons linser finns i två olika former: cylindriska och sfäriska. ACHTON-glasögonen har den klassiska cylindriska linsen, som böjer sig över ditt ansikte horisontellt, men är platt vertikalt. Föredrar du sfärisk lins finns MessyWeekends FLOAT II-modell, som böjer sig både horisontellt och vertikalt.

MessyWeekend FLOAT II

ACHTON-glasögonen är utrustade med en högkontrastlins, som fungerar genom att förstärka färgerna och därmed kontrasterna i snölandskapet. Resultatet? Du ser fler och skarpare detaljer än med ett vanligt objektiv.

För att få till en lätt men samtidigt praktiskt taget oförstörbar lins är XE2-linsen tillverkad av polykarbonat – samma material som finns i skottsäkra fönster. MessyWeekend erbjuder även en uppgraderad lins, XEp, som har samma högkontrastteknik som XE2, men med ett extra fotokromfilter. Det justerar automatiskt linsens färger och toner efter hur mycket sol det är. Står solen högt blir glaset kungsblått och om vädret förändras blir det genomskinligt på 30 sekunder. Båda modellerna är utrustade med 100 % UV400 (UVA + UVB) som skyddar dina ögon mot solens skadliga strålar.

En annan viktig egenskap är hur enkelt det är att byta glaset. Till skillnad från de allra flesta modeller idag som kräver manuell hantering är MessyWeekends ACHTON och FLOAT II enkla att byta på. Det tack vare ett smart magnetsystem som reducerar ​​tiden det tar att byta lins från minuter till sekunder.

Slipp jobbig imma

När du flyger utför de vita bergen är kondens på insidan av glasögonen din värsta fiende. Det är dock svårt att undvika eftersom det bildas när din kroppsvärme oundvikligen träffar den kylda linsen. Tack vare att ACHTON och FLOAT II är utrustade med dual-layer linser, istället för de föråldrade enkellinserna, tar det längre tid för kondens att bildas. Dessutom har de anti-dimbeläggning och anti-repskydd på linsens insida samt ventilationsöppningar i toppen och botten vilket gör modellernas ventilationssystem i toppklass.

Komfort hela dagen

Även vad gäller komfort ligger ACHTON och FLOAT II i framkant. Modellernas bågar är tillverkade i ett termiskt lätt polyuretan, och ramen är klädd med trelagers skumteknik som förutom att förbättra ventilationen också hjälper till att avlägsna fukt från ditt ansikte. När det kommer till passformen vill vi ha ett par skidglasögonen som sitter åt, men inte för hårt. Storleksmässigt har ACHTON en medium passform, som är idealisk för både kvinnor och män. Föredrar du större modeller kan du satsa på ett par FLOAT II.

MessyWeekends julerbjudande

Köp modellen ACHTON XEp och få ett XE2-glas gratis med koden FREELENS (värde 1 400:-)

Vid köp för mer än 550:- kan du välja en av följande produkter:
• Halskrage med dubbla lager i 100% merinoull (värde 300:-)
• Mössa i 100 % återvunnen polyester (värde 250:-)
• Tote bag i ekologisk bomull (värde 120:-)

Gäller till och med 22 december

Klicka här för att komma till MessyWeekend!

Två världar möts

Även om MessyWeekend tagit fram dessa goggles, så är de först och främst ett framgångsrikt solglasögonmärke. Med namn som New Depp, Downey, Roxie, Liv och Hobbes är varje par solglasögon inspirerade av några av tidens största excentriker och personligheter. Så med ett par solglasögon från MessyWeekend bär du inte ett par massproducerade brillor. Nej, du bär på en personlighet, en identitet, gjorda för hand och av högklassiga kvalitetsmaterial.

Läs mer om MessyWeekends solglasögon här!

Här kan du ta del av hela MessyWeekends utbud!


Text: • 2021-12-14
Partner

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen