Annons

Chris Bentchetler är idesprutan bakom Atomic Bent Series. Foto: Christoph Johann/Atomic

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Atomic
Partner

Nya Atomic Bent Family – lekfull åkning för alla

Atomic lanserar tre nya modeller av den populära friåkningsskidan Bent Chetler och skapar en hel familj av skidor – Bent Family.

Text: Åka Skidor • 2022-01-11 Uppdaterad 2022-03-01

Möt nya Bent Family

De flesta skidåkare känner till Chris Bentchetlers promodels Bent Chetler 120 och lillebrodern Bent Chetler 100 – bägge favoriter i Åka Skidors stora skidtest genom åren. Nu utvidgas serien till hel hel familj av lekfulla skidor som täcker in allt från storbergsåkning till park. Nya Bent Family ger dig frihet att uttrycka dig ute i bergen och levererar ännu mer kreativitet till alla stilar av skidåkning. Oavsett om lekfull storbergsåkning är din grej, köra pillowlinjer i djup snö, stompa stora hopp eller utvecklas i parken finns det en Bent som är byggd för att just du ska kunna lämna ditt avtryck i bergen.

Chris Bentchetler visar prov på sin kreativa åkstil. Foto: Atomic

Lekfull progression genom 13 säsonger

Allt sedan den första Bent Chetler 120 producerades redan 2009 har den legendariske friåkaren och konstnären Chris Benthetler från USA haft det konstnärliga ansvaret och jobbat tätt tillsammans med Atomics friåkningsteam i utvecklingen av Bent-serien. Bland annat är det just Chris som kom på idén med konstruktionen HRZN Tech som ger skidorna 10% mer anläggningsyta i tip och tail, vilket ger ett fantastiskt flyt i puder.

Fram tills nu har du kunnat välja mellan 120 eller 100 millimeter i midjebredd. Men nu kommer tre helt nya tillskott till Bent-familjen; en efterlängtad friåkningsmodell med 110 millimeters midjebredd, en mångsidig allmountain- och parkskida på 90 millimeter, och till sist en rendodlad parkmodell med 85 millimeter i midjan.

Henrik Windstedt väljer Bent Chetler 120 på de djupaste dagarna. Foto: Atomic

Henrik Windstedt väljer Bent Chetler

Sveriges bästa friåkare genom tiderna, Henrik Windstedt från Åre, är en del av Atomics internationella friåkningsteam och väljer någon av Bent-modellerna för de flesta av sina skiddagar, både hemma på Åreskutan eller i jakten på världens bästa snö i Alperna, Japan eller Nordamerika.

– Bent 100 är en perfekt skida för mig hemma i Åre, jag använder den till allt från gängskidåkning på Skutan, för toppturer och i parken. Den är lätt men ändå riktigt stabil i höga farter. Bent Chetler 120 är som en dröm att köra linjer med och för riktigt djupa dagar i skogen. Och nu med den nya Bent 110 så finns det ytterligare en lekfull skida som bär bra i djup snö och som jag tror kommer bli min nya favorit, säger Henrik efter att ha kommit hem från en fin januaridag på Åreskutan.

Faktum är att hela familjen Windstedt åker på Bent Chetler, inklusive de två sönerna Louie och Eddie, elva och nio år gamla och talangfulla friåkare bägge två. De kör på juniormodellerna Bent Mini med samma teknik som pappas skidor, men i ett mindre format.

– Det är jättekul att Atomic gör snygga juniorskidor som dessutom är riktigt bra att åka med! Kidsen vill ju ha samma utrustning som stjärnorna i teamet och nu får de den möjligheten. Det är kul att Atomics kvalitet och känsla för att göra bra utrustning för alla åldrar är viktigt för att kidsen ska få rätt förutsättningar att utvecklas i sin egen takt.

Nu med den nya Bent 110 så finns det ytterligare en lekfull skida som bär bra i djup snö och som jag tror kommer bli min nya favorit.


Chris Bentchetler framför sin signaturserie. Foto: Atomic
Bent-serien är handbyggd i Altenmarkt i Österrike. Foto: Atomic
Bent Chetler 120 från 2009 till 2022. Vilken är din favorit? Foto: Atomic
Handmålad grafik, signerad Chris Bentchetler. Foto: Atomic

Handmålade konstverk

Chris Bentchetler är inte enbart en kreativ skidåkare i världsklass, utan även en välrenommerad konstnär. Bent Chetler-skidorna har alltid haft en distinkt design, skapad av Chris själv. Den nya generationen Bent är egna konstverk, baserade på akrylmålningar med handtecknade motiv.

Skidorna i Bent Family

Den nya Bent Family har inte mindre än fem modeller, plus varianterna Mini och Jr.

Bent Chetler 120 – Det ultimata i lekfull prestanda för de djupaste dagarna.

Bent 110 – En välbalanserad, lekfull friåkningsskida som är byggd för allt som bergen kastar mot dig.

Bent 100 – Lekfull progression från toppen av berget till parken.

Bent 90 – Uttryck dig själv i parken eller dit berget tar dig.

Bent 85 – Släpp lös din kreativitet, i parken eller på hela berget.

Bent Jr – För åkare 8–12 år som vill utveckla sig som allmountain-åkare.

Bent Mini – För åkare 8–14 år med storbergssambitioner.

Släpp loss din egen kreativitet på berget. Foto: Atomic

Finns i butik 25 januari

Den nya Bent-serien finns att köpa från och med 25 januari 2022 på atomic.com eller hos Atomics förhandlare i Sverige. Vill du läsa mer om de olika modellerna, besök atomic.com


Text: Åka Skidor • 2022-01-11
PartnerAtomicChris BenchetlerHenrik Windstedt

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen