Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Salomon
Partner

Salomon S/Pro Supra Boa: Den perfekta passformen är bara några klick bort

Alpina pjäxor har sett i princip likadana ut i årtionden, men idag kikar vi på en innovation: Salomon S/Pro Supra Boa.

Text: • 2023-12-11 Uppdaterad 2023-12-12

Bättre passform och mer prestanda, Salomon S/PRO SUPRA BOA utmanar traditionella alpina pjäxor. Den nyutvecklade ExoWrap-konstruktionen drivs av ett starkt nytt BOA-system som ger dig mikrojusterbar och precis spänning över foten. Färre tryckpunkter, bättre komfort och tightare fit under hela skiddagen.

Låt oss zooma in på fem saker om nya alpina pjäxan från Salomon med det bättre och starkare BOA-systemet.

1. BOA H+i1 starkare än någonsin

Salomon S/Pro Supra Boa har ett helt nytt system utvecklat för de större krafter och påfrestningar som alpin skidåkning innebär. BOA är väl etablerat på snowboardboots, även på lättare toppturspjäxor, i arbetsskor och så vidare. Nya Boa-systemet, som heter H+i1, har framförallt en kraftigare kabel, där flera ståltrådar är tvinnad omlott likt en liftvajer. Inte ens den gamle Bond-skurken Hajen kan bita igenom.

Med Salomon S/Pro Boa slipper du känna dig som Stig H Olsson i Snowroller på uthyrningen.

2. Ratta framåt och bakåt

Nu kan du alltså vrida dig fram till rätt passform över foten på dina alpina pjäxor. En stor, lättåtkomlig och robust ratt sköter spänningen. Du rattar in lagom tighthet och en numrerad skala hjälper dig att minnas hårdheten. Drog du för hårt. No worries, det nya Boa-systemet har även back, så bara att lossa ett klick eller två.

3. Ratten som kan lossna

Yes, ratten är stor. Den kan få en smäll. Och det är lugnt, för den är designad för att kunna lossna vid en rejäl stöt. Tryck tillbaka ratten med handkraft, off you go again! Alla delar är utbytbara, och täcks av garantin från BOA.

En stor stöttålig ratt med backfunktion om du spänner åt för hårt gör det enkelt att backa ett eller två steg för bästa passform.

4. Exo wrap

S/Pro Supra Boa är inte en vanlig alpin pjäxa med BOA över foten istället för två klassiska spännen.

Hela pjäxans nederdel är designad för att wrappa, omsluta, foten jämt och skönt när du spänner med ratten. Detta kallar Salomon för Exo Wrap (uttala med fransk brytning givetvis). Istället för två klassiska spännen som skapar tryckpunkter, omsluter exo-wrap jämt över hela foten och fördelar trycket på fler punkter. När du ser pjäxan IRL och testar kommer du att tänkt: Varför har ingen tänkt på detta förut? Bra uppfinningar är lika enkla som geniala.

Hela pjäxans nederdel är designad för att wrappa, omsluta, foten jämt och skönt när du spänner med ratten.

5. 100 mm läst är oftast bäst

Salomon S/Pro Supra Boa har en 100 mm bred läst i referenstorleken 26.5 (EUR 41-42). Det är den bredd som passar lejonparten av oss skidåkare.

S/Pro Supra finns i flex givetvis som passar nybörjare, avancerade åkare, lätta såväl som kraftfulla skidåkare. I herrmodell finns 110, 120 och 130 flex och i dam 95 och 105 flex. Precis som Salomons andra bra alpina pjäxor kan både innersko och ytterskal värmas och gjutas efter just din fot. Vid värmning kan pjäxan expandera upp till 106 mm. Så letar du efter en ny, skön alpin pjäxa för pist och all mountain? Då kan du sluta leta nu. Den perfekta passformen är några klick bort.  Om Salomon S/Pro Supra Boa

Dampjäxor:
S/Pro Supra Boa 95 och 105

Herrpjäxor:
S/Pro Supra Boa 110, 120 och 130

Läst:
100 mm (upp till 106 mm vid värmning)

Vikt:
1870 g (storlek 26,5)

Användning:
All mountain/on pist

Läs mer:
https://www.salomon.com/en-us/s-pro-supra-boa


Text: • 2023-12-11
PartnerSalomon

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen