5fd93a5843a6f

Prylar

Prylnytt: Delade stighudar – funkar till flera par skidor oavsett bredd

Contour Hybrid Free är en stighud som funkar på flera par skidor, oavsett bredd.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-02-26 Uppdaterad 2015-02-26

Vi vet, det här problemet kan utan tvekan sorteras in under avdelningen extrema I-landsproblem. Men nu är vi skidåkare en samling prylnördar och då hittar man ofta problem i saker som egentligen är några stora problem. 

Contour Hybrid Free från Österrikiska Koch Alpin är kanske just en sådan lösning. Om du har en quiver med flera par skidor som du ofta byter mellan frekvent kan det både bli dyrt och krångligt att hålla dig med specialskurna stighudar till alla par. Hybrid Free är en split skin som går att anpassa till olika skidbredder enkelt och snabbt. Du kan låta hudarna ligga i ryggsäcken oavsett vilka skidor du valt den dagen. Ytterligare en fördel är att du spara vikt på breda skidor, då knappast behöver släpa runt på lika mycket stighud under skidan. Något som knappast behövs för friktionens skull.

Konceptet med split skins är inget nytt, folk har försökt med liknande koncept i många år nu. Oftast med misslyckade resultat och ett ihopklistrat virrvar av stighud som resultat. Hybrid Free löser en del av den problematiken genom en kombination av traditionellt klister som fästmedel som mixas med en silikonbaserad lösning. Resultatet ska enligt Contour själva vara den perfekta mixen av fäste på skidorna och hanterbarhet. 

Åka Skidor kommer att testa Hybrid Free över de närmsta veckorna, vi återkommer med en utförlig testrapport!

 

Contour Hybrid Free

Bredd Funkar för skidor över 95 millimeters midja
Längder 162-172 cm, 171-181 cm, 180-190 cm, 189-199 cm
Info Kochalpin.at/en/brands/contour/hybrid/hybrid-free


Text: Tobias Liljeroth • 2015-02-26
PrylarTestTopptur

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen