Rail-parken i Kungsträdgården under förra årets Winter Show. Foto: Michael Bergman

Prylar

Stilla snö-begäret med helgens skidmässor

I helgen kan alla skidfantaster med snö-abstinens andas ut för en sekund. Trendiga kläder och butiksbiträden ersätts med skidutrustning och topp-åkare när Stockholm står värd för två stora skidmässor – Winter Show och Alpinmässan.

Text: • 2015-10-12 Uppdaterad 2015-10-12

Sean Pettit sparkar igång vintern

Att vintern och snön inte kan komma snabbt nog är det säkert många som är villiga att skriva under på. Men till dess att första snön faller i Sverige eller innan snödjupet i alperna blivit tillräckligt djupt får vi hålla till god med diverse inspirationsklipp och nyheter – eller som i helgen, två stora skidmässor.

I helgen står Stockholm värd för både Alpinmässan och Winter Show, vilket förhoppningsvis kan still snö-begäret en aning.

Alpinmässan
På Alpinmässan, som kommer hållas i Mood-gallerian, kommer besökarna kunna ta del av en rad utställare så som DPS, Armada och Mammut samtidigt som du kan koppla av vid jäger-baren som kommer drivas i regi av Skiers Accredited.
– Som besökare kommer du kunna prata med en rad utställare om utrustning samtidigt som det bland annat kommer vara öppet att prata om lavinkunskaper med en av guiderna från Mammut, berättar Micke Von Horn, en av personerna bakom Alpinmässan.

Alpinmässan ska föra folk med likasinnade intressen tillsammans menar Micke.
– Det här bygger på att få igång en känsla för skidåkning och snö. Få igång ett kontaktnät och förenas med andra som brinner för skidåkning, säger Micke Von Horn, en av personerna bakom Alpinmässan.

Alpinmässan öppetider:
Fredag 11:00-20:00
Lördag 10:00-18:00

Winter Show
Winter Show kommer att hållas i Kungsträdgården. För de som väljer att titta förbi kommer det finnas något för alla åldrar och alla åkare.
– Det kommer finnas en rail-arena som man kan få åka. Det är helt gratis men du måste plocka med din egen utrustning för just det eventet, berättar Lena Bergman, ansvarig för Winter Show.
– Sen kommer det även finnas chans att hänga med Emma Dahlström och Oscar Wester som kommer hålla i ett par tävlingar med jäkligt schyssta priser.

Utöver rail-parken och eventen med Dahlström och Wester kommer det även representanter för svenska ski cross-landslaget vara på plats och erbjuda besökarna att pröva på en beryktad ski cross-start.
För de allra minsta finns det chans att låna utrustning och pröva på Burton Riglet Park.
– Förra året slog Burton Riglet Park europarekord i antalet barn som ville pröva på. Det är en jätterolig grej vi erbjuder och alla barn får en medalj efteråt, säger Lena. 

Stilla snö-begäret med helgens skidmässor
Foto: Michael Bergman

På det kommer det även finnas utställare från hela svenska fjällvärlden och det kommer finnas chans för båda mat och dryck.

Winter Show öppetider:
Lördag 10:00-18:00
Söndag 10:00-16:00

För mer info om Winter Show och Alpinmässan hittar ni på deras respektive facebooksida.
Annars är öppetiderna som gäller:

Experterna: Drömsäsong väntar i Nordamerika


Text: • 2015-10-12
Prylar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen