5fd939f31dafb

Prylar

Appen som varnar för laviner

Laviner vill du undvika till vilket pris som helst. Nu kommer appen som kan hjälpa dig att ta rätt beslut.

Text: • 2015-12-23 Uppdaterad 2015-12-23

Trots en ökad användning av ABS-ryggsäckar och trancievers har antal dödsfall inte minskat i alperna. Förra säsongen dog ungefär 100 skidåkare i alperna, och merparten av dem på grund av laviner.

Nu finns det en ny mobil-app som ska kunna tala om för dig om ett område och linje är lavinsäker och därmed tillförlitlig att åka. Appen heter SnoPro är går idag att använda i Frankrike, Schweiz, Italien och Österrike.

Genom appen får du dels reda på hur lavinsituationen är i området där du befinner dig genom dagliga uppdateringar och en typografisk karta. Du kan också använda appen genom att rikta din mobil mot den tilltänkta linjen för att få en indikation om den lavinfarlig eller inte. 

Appen som varnar för laviner

Appen finns för tillfället bara för iPhone men enligt skapare kommer det komma en android-version inom kort.    

Hur säker appen än må vara vill vi påpeka att du aldrig kan för säker när det kommer till laviner. Appen kan säkert fungera som ett komplement men vi rekommenderar starkt att tittar på den dagliga lavin-informationen som tillhandahålls på den skidorten du befinner dig i. 

9 bästa skidapparna att använda på berget


7 prylar som kan rädda livet på dig i vinter


5 prylar som håller dig varm i vinter


Text: • 2015-12-23
PrylarFrankrikeItalienÖsterrikeSchweiz

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen