Processed with VSCOcam with g3 preset

Prylar

5 sätt att återanvända gamla skidprylar

2015 har blivit 2016 och din gamla utrustning står bara och skräpar. Här är fem sätt du kan återanvända din utslitna utrustning.

Text: • 2016-01-04 Uppdaterad 2021-12-07

Julen att kommit och gått så vi räknar kallt med att du fått ny skidutrustning(om inte har din önskelista varit felprioriterad). Med den nya utrustningen kan det dock uppstå ett smärre problem i och med att du antingen måste göra dig av med den gamla – eller så kan du göra vi hade gjort, det vill säga återanvända prylarna för att inreda hemmet.

Nu kan det förvisso vara så att din partner inte förstår varför du vill ha en plansch på Seth Morrison ovanför sängen eller att du hänga familjevapnet(två korsade stavar) i vardagsrummet. Men här är fem prylar som vi tror till och med den mest skidbittra personen kan tänka sig i eller precis utanför hemmet. 

Vinställ

5 sätt att återanvända gamla skidprylar

Det här är kanske inte världens mest originella idé. Bildern här ovanför visar visserligen ett par vattenskidor men framväxten av feta puderlagg gör att du enkelt att föra över idéen på ett par skidor. Ta av bindningarna och montera på några fästen för vinflaskorna och du är mer eller mindre klar.

Tänk också att ett par puderlagg kan fungera som bra bokhyllor i och med sin bredd. Bara en idé. 

Tuggleksak för hunden
Den här är för hundarna, eller snarare din hund om du råkar äga en. Förvandla ett par av dina gamla och stinkande skidstrumpor till Rambos nya favoritleksak. Du enda du behöver är två gamla strumpor och en utsliten disktrasa. Här finns en bra tutorial på hur du får din hund att älska dig än mer. 

Vindspel av skidstavar

5 sätt att återanvända gamla skidprylar

Det här är ett projekt kanske mer ämnat för sommaren, men om du ändå har lite tid över kan du lika gärna påbörja det nu. Det enda du behöver är ett par stavar, en bågfil, lite snö och en tråplatta. Sen kan en bestämma sig för att rengöra stavarna så att alla rör har en enhetlig färg, men det bestämmer du bäst själv.
Här finns en väldigt bra beskrivning på hur du kan gå till väga – det enda du behöver göra att byta ut rören mot stavar och du är redo att köra

Hängande plantor

5 sätt att återanvända gamla skidprylar

Kanske var du med om en rejäl tomahawk eller så korsade du skidorna och drog en trix 90 i pisten. Oavsett kan det vara läge att uppgradera din gamla hjälm. Men istället för att bara kasta den gamla så kan du se till att nytt liv kan födas i den genom att plocka bort fodret och ersätta med jord och blommor. 

Shot-ski

5 sätt att återanvända gamla skidprylar

Om du inte redan har gjort om ett par av dina gamla skidor till en shot-ski är det hög tid att du gör det nu. En shot-ski kommer väl till pass när du vill höja temperaturen på festen eller bara vill överraska dina middagsgäster en regnig lördag. För att göra det enkelt för dig själv behöver du bara en skida, 4-5 shotglas, lite lim och en borr som kan svarva ett större hål utan att gå igenom skidan. För en lite mer genomgående vägledning kan du titta in här. 

Borgmästarens uppmaning: Lämna snön till turisterna


Därför behöver alperna snö…NU!


Undersökning: Vilken utrustning använder du dig av?


Text: • 2016-01-04
PrylarHjälmarSkidor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen