Hjälmar

Prylguide

Prylguide: 6 hjälmar för säkra åk

En hjälm ska, i första hand, vara säker och sitta bekvämt. Vi tipsar om sex trygga krukor.

Prylguide

Skaffa en säkrare hjälm

Med en extra vikt på endast 30 gram kan du få en ännu säkrare hjälm som kan skydda dig bättre mot det som oftast orsakar hjärnskakningar vid en krasch.

Prylguide

Lokatt tar fram en miljövänlig skidhjälm

Det nystartade svenska företaget Lokatt utmanar marknaden genom att utveckla en miljövänlig och helt biobaserad hjälm som inte kompromissar på kvalitet och säkerhet.

Prylguide

16 lättviktiga prylar för toppturaren

Våren är högsäsong för toppturer, både i Skandinavien och Alperna. Åka Skidor har kikat lite på prylarna som gör din tur lättare, i dubbel bemärkelse.

Prylguide

8 prylar för de stora bergen

När du ska köra stora berg kan rätt prylar vara skillnaden mellan framgång och totalt fiasko. Låt det inte hända dig.

Prylguide

6 heta prylar för kidsen

Det ska vara bra grejer redan från första början. Det här är sex bra grejer för unga skidentusiaster.

Skidorter

Hjälmanvändningen ökar – så många bär skidhjälm i backen

Skidhjälmen har gått från något töntigt till ett måste bland skid- och snowboardåkare. Idag ser du inte en knappt en bild på en friåkare utan hjälm – men hur ser det egentligen ut bland vanliga skidåkare världen över?

Prylguide

Ny hjälm-teknologi ska minska antalet hjärnskador

En skidhjälms huvudsakliga uppgifter är att skydda mot hjärnskador. Nu lanserar Salomon en ny teknologi – som absorberar 30 procent mer av stöten än en vanlig hjälm.

Artiklar

Så skadligt är skid- och snowboardåkning

Skidåkning kan leda till knäskador, brutna armar och axlar som hoppar ur led. Men det är inte i den bred utsträckningen som kanske tror.

Prylguide

5 sätt att återanvända gamla skidprylar

2015 har blivit 2016 och din gamla utrustning står bara och skräpar. Här är fem sätt du kan återanvända din utslitna utrustning.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top