5fd939e921ccc

Prylar

Ny hjälm-teknologi ska minska antalet hjärnskador

En skidhjälms huvudsakliga uppgifter är att skydda mot hjärnskador. Nu lanserar Salomon en ny teknologi – som absorberar 30 procent mer av stöten än en vanlig hjälm.

Text: • 2016-01-21 Uppdaterad 2016-01-21
Ny hjälm-teknologi ska minska antalet hjärnskador
Ny hjälm-teknologi ska minska antalet hjärnskador

Risken för hjärnskador vid skidolyckor är stor, så för att reducera risken för bestående men är det viktigt att maximera en hjälms stötupptagning vid ett fall.
Under flera år har Salomon, tillsammans med experter och forskare inom skyddsutrustning och säkerhet, utvecklat och testat nya material och sätt för att komma fram till en hjälm utan kompromisser.

Det tror man sig har gjort nu med nya hjälmen-teknologin EPS 4D.
– Salomons teknologi är unik efter den överskrider gränsvärdet för vad som krävs av en godkänd hjälm. Den nya teknologin finns i fler än 70 procent av vårt hjälmsortiment, säger Simon Sjöberg, sälj- och marknadschef på Salomon alpint.

Den nya teknologin hjälper inte bara till att absorbera 30 procent mer av gränsvärdet för vad som krävs för att klassas som godkänd, den ser även till att absorbera från alla möjliga vinklar; vertikalt, snett eller från sidan.
– Vårt mål har varit att få fram en stötupptagningsförmåga som är så hög som möjligt vid direkt horisontell verkan såväl som i roterande rörelser. 

Nikon släpper actionkamera


Så fixar du dina trasiga skidhandskar


Text: • 2016-01-21
PrylarHjälmarSalomon

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen