Foto: Getty Images

Prylar

Eddie the Eagle får en egen pro model

Han var den förste att representera Storbritannien i olympisk backhoppning – och han blev världskänd på kuppen. Nu får Eddie The Eagle sin alldeles egna skidmodell av sponsorn Atomic.

Text: • 2016-03-17 Uppdaterad 2021-12-07

Michael Edwards blev i och med sitt deltagande i OS i Calgary 1988 en världskändis. Han slutade sist i tävlingen, men det var inte han resultat som gjorde att han blev älskad.

Historien om Edwards, eller Eddie The Eagle som han i folkmun kallas, har blivit en OS-legend. Den lilla kille från England, vars enda dröm var att delta i ett OS, har länge varit en symbol för vad OS – som blivit allt mer kommersialiserad – en gång tiden stod för. 

Och nu får han alltså en alldeles egen pro model från sponsor Atomic – och inspirationen är hämtad från den backhoppningsmodell han hade en gång tävlade med.  

Eddie the Eagle får en egen pro model
Eddie the Eagle får en egen pro model
Foto: Konrad Bartelski

Skidorna kommer enbart att göras i sex exemplar, varav ett par går till Edwards. Resterade skidor kommer att bli tillgängliga genom olika tävlingar.

Passade nog släpps nyheten som skidorna i samband med premiären av filmen ’Eddie the Eagle’, där bland annat Hugh Jackman är med. 
– Atomic och Eddie the Eagle har en långvarig och nära relation, och vi har arbetat tillsammans för flera välgörenhetsprojekt. Så vi ansåg att det var passande att fira lanseringen av filmen och Eddies oändliga stöd åt brittisk snösport med en mycket speciell skida i begränsad upplaga, säger Jason Summer, Atomic Storbritannien. 

Metallica gör skidor


5 prylar att fynda på rea


Bode Miller blir delägare i Bomber Ski


Text: • 2016-03-17
PrylarSkidorVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen