5 prylar att fynda på rea

5 prylar att fynda på rea

Skidsäsongen går in i rea-period och då finns det kap att göra. Men först: tänk ut vad du faktiskt behöver inför kommande säsonger – en pryl är bara ett kap om du faktiskt använder den. Här är fem prylar som du kan fynda.

Salomon Mountain Lab 120
Salomons stora pjäxnyhet inför säsongen och en pjäxa som erbjuder en glimt in i framtiden. Pjäxan väger bara 1576 gram och är – på riktigt – like grym uppför som den är stabil utför. Den perfekta kompromissen, helt enkelt för att den inte är en kompromiss på ett enda plan. 
Vikt: 1576 gram
Flex: 120
Läst: 98 mm
Pris: 6000 kronor, reapris: 4800 kronor(alpingaraget)

Pieps DSP Pro Transciever
Användarvänlig lavinsändare i toppklass som klarar av att hantera situationer med flera begravda. Utrustad med tre antenner, den som ger starkast signal används. Perfekt fynd för dem som vet med att de behöver en ny lavinsändare alternativt dem som vet med sig att det ska göra säsong nästa år och behöver köpa en. 
Räckvidd: cirkulär intervall på 60 meter
Batterilängd: Minst 400 timmar i sändläge
Pris: 4000 kronor, reapris: 2800(alpingaraget)

Black Crows Anima
Anima var Black Crows stora nyhets in säsongen 2016, och fyller luckan mellan Nocta och Atris. Den är framför allt designad för freeride och BC-jibb med sina 115 mm i midjan, men fungerar även lämpad för hårdare underlag. Blev utvals som en av testfavoriterna under förra årets skidtest i Åka Skidor och prisades framför allt för sin smidighet. 
Längder: 177, 182, 188, 194(Endast 182 finns kvar hos Skistore)
Mått: 143-115-128
Radie: 21 m
Pris: 6500 kronor, reapris: 4547 kronor(Skistore)

 

Norrøna Fleece Dam & Herr
Norröna lofoten warm2 high loft jacket är ett utmärkt andralager under en vindtät jacka eller som skön tröja när det inte blåser. Den andas mycket väl tackvare den glesa stickningen och är riktigt mjuk och skön mot huden.
Storlekar Dam: M, L
Storlekar Herr: M
Pris: 1995 kronor, reapris: 1397 kronor(Skistore)

Hestra 31470
Kort freeridehandske i smidig, anilinfärgad nötnappa. Utvändiga sömmar för ökad komfort och ett nära stavgrepp. Bra förstavalshandske som är stryktålig och som kommer ge dig en bra känsla. 
Isolering: Foam.
Foder: Bemberg/polyester.
Detaljer: Neoprenmudd med kardborrestängning. Utvändiga sömmar. Karbinhake.
Pris: 1100 kronor, reapris: 660 kronor(Alpingaraget)

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!