Prylguide: Snabbast i pisten

Prylguide: Snabbast i pisten

Ibland är den enda lösningen till framgång i pisten ännu mera fart. Lagom till tomten kommer åkande har Åka Skidor valt ut vinterns snyggaste och snabbaste raceutrustning.

Black Crows Arto

Vinterns snyggaste skida är inte bara ett vackert yttre utan även en ytterst potent pistsmiskare med 24 meters radie. Mått 103-68-89 millimeter i 177 eller 183 centimeter.

Pris 7 200 kronor

Head Raptor B2

Nu snackar vi råracing. På riktigt. Sula med FIS-godkänd tjocklek, lästbredd på 91 millimeter och ett ställbart flex mellan 140 och 160 – det här en maskin för maximalt med fart och rå kraft.

Pris 6 200 kronor

Sweet Protection Rooster Discesa RS

Marknadens mest avancerade racekruka med ytterskal i kolfiber som överlevererar enligt FIS RH 2013-standard. MIPS skyddar mot rotationsvåld. Approved by ingen mindre än Aksel Lund Svindal.

Pris 5 500 kronor

Hestra Gripen RS

Ultrasnabb tävlingshandske i getskinn med knog- och fingerskydd i det smarta materialet d30 som hårdnar vid en smäll. Tål mer G-krafter än du, det hörs på namnet.

Pris 2 000 kronor

Swix SGC IPM Carbon Composite.

Swix SGC IPM Carbon Composite

Böjda stavar är snabbare, så är det bara. Elliptisk konstruktion för minskat luftmotstånd och kolfiber för minimal vikt.

Pris 1 800 kronor

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!