Sverige

Sveriges 11 bästa pister

Skidåkning i Sverige är mer aktuellt än någonsin. Åka Skidor tar en titt inom rikets gränser och plockar fram våra pistfavoriter.

Artiklar

En hyllning till carving och greppiga pister

Stålkanterna klyver genom perfekt manchester som inger den där känslan av trygghet som bara riktigt greppig snö kan ge. Världsmästarsnö.

Artiklar

Chefredaktörens bekännelser “jag har skaffat ett par pistskidor”

Chefredaktör Tobias åker bara puder. Eller? I vintras syntes han plötsligt åka runt på ett par renodlade pistskidor, och det ryktas om att han nu skaffat matchande pjäxor?

Prylguide

Skidtest: Vinterns bästa pistskidor

Vinnarna från Sveriges största och bästa skidtest i kategorin pistskidor med längre svängradie för fokus på höga farter och sköna g-grafter.

Artiklar

Forntidens pistmaskin och historia

Vad har pistmaskinens historia och en apparat som ser ut att höra hemma på en åker att göra med NASA och rymdfärjor?

Bildbomb från Åka Skidor Ski Camp 2018

Det blev helt orimligt fina dagar i Åre för 2018 års upplaga av Åka Skidor Ski Camp. Bevis på sol, snökvalitet och glada miner presenteras här.

Artiklar

Dags för Åka Skidor Ski Camp i Åre

Det har precis snöat i Åre och vi gör oss redo för fyra härliga dagar med bästa möjliga sällskap, allmänt skidnörderi och såklart mycket åkning.

Artiklar

Canazei – Tre farsor vid världens vackraste berg

Går det att kombinera ett megastort skidområde med mysighet? Är det möjligt att bevara en alpregions autenticitet bland 1000 pister och 500 liftar? Och kan en soluppgång göra en dag? Tre pappor reste till Dolomiterna för att undersöka saken.

Artiklar

#åttaiåttan​

VM8:an i Åre är hemvist för ett av Sveriges mest säregna skidfenomen: 8 i Åttan. En tjurrusning på snö klockan åtta på morgonen med världscupskidor som vapen och nypreppad manchester som lockbete.​

Artiklar

Den perfekta svängen

Stilla dina carving-cravings med två kortfilmer som visar på sinnessjuka vinklar demonstrerade av några åkare som på riktigt vet hur man svänger en skida.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top