6 skidglasögon för flatljus
Foto: Daniel Lincoln

6 skidglasögon för flatljus

Åka Skidor guidar till vinterns bästa goggles och linser för flatljus, dimma och i allmänhet utmanande ljusförhållanden.

När det äktsvenska flatljuset smyger sig på i början av vintern är det guld värt med ett par goggles
som ger ett bättre kontrastseende. Vi listar sex par skidglasögon som hjälper dig se bättre och uppleva mer av berget.

Spektrum Helags Photochromatic

Helags är en goggle som är framtagen från grunden i Jämtland, av jämtländska skidåkare. Deras fotokromatiska lins anpassar sig efter rådande ljusförhållanden, inklusive klassisk nollsikt på Åreskutan.

Pris 1 799 kronor

Oakley Fall Line Prizm

Prizm Snow Rose är en av marknadens absolut bästa linser när ljuset är dåligt och kontrasterna få. Detta tack vare färgpigment i linsen som är finjusterade för att släppa in exakt rätt våglängd av ljus, och på det sättet ge mer kontraster i snön.

Pris 1 740 kronor

Giro Axis Vivid

Axis har ett magnetiskt system som låter dig byta till den inkluderade extralinsen på nolltid. Vivid-linsen filtrerar (bland annat) bort blått ljust för att istället plocka fram mer kontraster i snön, utan att göra dig trött i ögonen.

Pris 1 899 kronor

Scott LCG Light Sensitive

Scott LCG har varit en favorit i många år nu med sitt smarta och smidiga system för att byta linser i ett nafs. Den ljuskänsliga linsen Amplifier anpassar ljusinsläppet efter aktuellt dagsljus på några sekunder, utan att du ens märker det. Extralins medföljer.

Pris 2 395 kronor

Poc Fovea Clarity

Pocs Clarity Comp-lins kan vara den bästa lins som vi testat i den här kategorin och plockar fram kontraster även i de värsta av risiga ljusförhållanden. En lins som egentligen är framtagen för alpin racing, men som funkar fint även för friåkning. Extralins medföljer.

Pris 2 200 kronor

Smith I/O Mag Chromapop

Chromapop är en linsserie som ger ett ökat kontrastseende i alla typer av ljusförhållanden, inklusive dåliga sådana. Mag-systemet gör det extra enkelt att byta till den medföljande extralinsen eftersom linsen sitter fast med hjälp av magneter.

Pris 2 699 kronor

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!