5fd938c12c6ee

Prylar

Faction lanserar nytt klädmärke

FW, eller Forward som det ska uttalas, är ett nystartat syskonföretag till skidtillverkaren Faction som lanserades idag med funktionell minimalism, miljöfokus och unisex-storlekar.

Text: Gabriella Edebo • 2019-09-19 Uppdaterad 2021-12-07

Stilfullt diskret med högpresterande material, så beskriver FW själva sin nya kollektion med skidkläder som ska funka lika bra på berget som i en mer urban miljö. 

FW is reflective of our contemporary lifestyle. We are using relaxed cuts and silhouettes that switch easily between high-performance outdoor use and a street-style look, beskriver Olivier Gouby, en av grundarna till FW.

Faction lanserar nytt klädmärke

Samtidigt står hållbarhet inskrivet som en stor del av märkets kärna, och för att visa på detta är de medlem av initiativet 1% For The Planet, vilket betyder att 1% av alla intäkter går direkt till non-profit organisationer med miljöfokus. De har även tagit in en svensk hållbarhetschef som tidigare jobbat med kvalitetskontroll på Volvo.

We simply believe that all brands should integrate sustainability and quality from their core, not as CSR add-ons, säger Sara Asmoarp, Quality and Sustainability Manager.

Materialen som används ska vara av den mindre miljövådliga varianten och som ska vara både tåliga och funktionella, utan att vara Gore-Tex brandat. Återvunna material används där det är möjligt och för vardagskläderna används 100% organisk bomull. FW kommer också att erbjuda en reparationsservice och prioritera att reparera kläder snarare än att ersätta med nytt och kasta på tippen.

Faction lanserar nytt klädmärke
Faction lanserar nytt klädmärke
Faction lanserar nytt klädmärke
Faction lanserar nytt klädmärke

I den första kollektionen finns allt från två och trelagers skalplagg, isoleringsjackor med lite mer urban/stylish känsla, en retro-line med lite mer oldschool feeling på designen till underställ och brandade vardagskläder och accessoarer.

Precis som Faction är företagets bas i Verbier, Schweiz så vi räknar med att alla inblandade har hårdtestat grejerna i ur och skur där.

Vad vi vet så kommer du kunna hitta delar av kollektionen på Skistore i Göteborg, eller på FWs hemsida fwapparel.com.

Håll utkik för tester av plaggen framöver.

Faction lanserar nytt klädmärke

[uppdaterad] Trailer-tablå: höstens skidfilmer 2019


Veckans omdiskuterade pryl: gogglestrumpan


Skidsnack v37: Skandinaviens bästa skidort


Text: Gabriella Edebo • 2019-09-19
PrylarFactionskidkläderVerbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen