Faction lanserar nytt klädmärke - FW Apparel

Faction lanserar nytt klädmärke - FW Apparel

FW, eller Forward som det ska uttalas, är ett nystartat syskonföretag till skidtillverkaren Faction som lanserades idag med funktionell minimalism, miljöfokus och unisex-storlekar.

Stilfullt diskret med högpresterande material, så beskriver FW själva sin nya kollektion med skidkläder som ska funka lika bra på berget som i en mer urban miljö. 

FW is reflective of our contemporary lifestyle. We are using relaxed cuts and silhouettes that switch easily between high-performance outdoor use and a street-style look, beskriver Olivier Gouby, en av grundarna till FW.

Samtidigt står hållbarhet inskrivet som en stor del av märkets kärna, och för att visa på detta är de medlem av initiativet 1% For The Planet, vilket betyder att 1% av alla intäkter går direkt till non-profit organisationer med miljöfokus. De har även tagit in en svensk hållbarhetschef som tidigare jobbat med kvalitetskontroll på Volvo.

We simply believe that all brands should integrate sustainability and quality from their core, not as CSR add-ons, säger Sara Asmoarp, Quality and Sustainability Manager.

Materialen som används ska vara av den mindre miljövådliga varianten och som ska vara både tåliga och funktionella, utan att vara Gore-Tex brandat. Återvunna material används där det är möjligt och för vardagskläderna används 100% organisk bomull. FW kommer också att erbjuda en reparationsservice och prioritera att reparera kläder snarare än att ersätta med nytt och kasta på tippen.

I den första kollektionen finns allt från två och trelagers skalplagg, isoleringsjackor med lite mer urban/stylish känsla, en retro-line med lite mer oldschool feeling på designen till underställ och brandade vardagskläder och accessoarer.

Precis som Faction är företagets bas i Verbier, Schweiz så vi räknar med att alla inblandade har hårdtestat grejerna i ur och skur där.

Vad vi vet så kommer du kunna hitta delar av kollektionen på Skistore i Göteborg, eller på FWs hemsida fwapparel.com.

Håll utkik för tester av plaggen framöver.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!