Foto: Tänndalen

Artiklar

Skidsnack v37: Skandinaviens bästa skidort

Färsk undersökning om fjälldestinationernas kamp, köp Petters hus i Åre, signa upp för årets viktigaste lotteri och gör dig redo för liftöppning inom kort. Det och mycket mer i veckans Skidsnack!

Text: Gabriella Edebo • 2019-09-15 Uppdaterad 2019-09-15

Tänndalen är bäst i test

Enligt en färsk rapport hamnar Tänndalen i topp baserat på en undersökning genomförd av Nordic Bench med besökare från Skandinaviens olika skidorter. Det är andra året i rad som just Tänndalen blir utsett till Skandinaviens bästa skidort enligt den oberoende undersökningen där 4 500 skandinaver har fått ange hur villiga de är att rekommendera en fjälldestination.

87 procent av de tillfrågade besökarna från det senaste året ger betyget 9 eller 10, på en 10-gradig skala. På andra och tredje plats kommer grannarna i Ramundberget och Funäsdalen. På fjärde respektive femte plats hittar vi Trysil och Vemdalen. Vad besökarna till Tänndalen framförallt framhåller är att de trivs med boendet, att området bjuder på riktigt bra längdskidåkning och även fina skidbackar.

Årets viktigaste lotteri

Nu är anmälan öppen till lotteriet för att försöka få en plats till världens mest prestigefulla snowboardtävling. Legendary Banked Slalom i Mt Baker Ski Area i USA kommer tillbaka för 34e gången den 7-9 februari i vinter. Många vill åka men det finns inte kapacitet att ta in alla, så det finns ett antal olika sätt att försöka få en plats. Antingen kan du vinna någon annan banked slalom-tävling som har kval-status till LBS, åka till dig en plats på Local’s qualifier, snacka in dig via en sponsor och så vidare. Men om du bara är en vanlig dödlig som vill åka för upplevelsens skull så är lotteriet din bästa chans. Där finns det 90 platser och det är fritt fram för alla över 12 år att signa upp sig för den ynka avgiften på 5,50 dollar. Här hittar du mer info.

Skidsnack v37: Skandinaviens bästa skidort
LBS i Mt Baker. Foto: Kevin T McHugh

Köp Petters hus i Åre

Artisten Petter med familj säljer sitt hus i Åre, så passa på att handla kändishus i Sveriges kanske mest hajpade by. 124 kvadrat och ett utropspris på 5,9 mille. Annonsen hittar du här.

Skidsnack v37: Skandinaviens bästa skidort
Foto från bostadsannons.

Idre har satt öppningsdatum

Redan den 18 oktober kommer Idre Fjäll att öppna för säsongen tack vare sin sparade snö från fjolårsvintern. Mellan 12-14 på fredagen är backen Specialen öppen för gratis åkning. Resten av tiden den helgen är backarna däremot bokade av alpina träningsgrupper.

Häng med Harlaut 

Superprofilen Henrik Harlaut har startat en videoserie på sin Youtube-kanal som han kallar Day In Life och som är tänkt ska ge en rå bakom kulisserna-bild av hans dagliga liv. I det första avsnittet får vi hänga med till X Games i Oslo för ett par veckor sedan där han gjorde comeback efter en knäoperation och tog silver. 

Biljettsläpp för Untracked Film Tour

Nu drar det ihop sig för filmturné, så missa inte att knipa dina biljetter innan det är för sent. EarlyBird-biljetterna till galapremiären i Stockholm den 24 oktober sålde slut på mindre än fyra timmar när biljetterna släpptes igår, så vänta inte för länge! untrackedfilm.com

Vallåsens snöfabrik är igång

Trots 15 plusgrader så har Vallåsens skidanläggning startat snökanonerna och producerar snö med hjälp av en så kallad snöfabrik för att backen ska kunna öppna redan innan jul. Läs mer här.

Vallåsens snöfabrik är redan igång


Biljettsläpp för Untracked Film Tour

Fler nyheter från veckan:

Veckans omdiskuterade pryl: gogglestrumpan


Se den nya inomhusbacken i Olso ta form


Tävling: vinn underställ från Mons Royale

Skidsnack v36: Veckans nyheter i skidvärlden


Text: Gabriella Edebo • 2019-09-15
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen