Marcel Hirscher kan det här med att lägga ner höfte. Foto: Mia Maria Knoll

Skidor

Marcel Hirscher lanserar eget skidmärke – Van Deer

Superstjärnan Marcel Hirscher har startat ett eget skidmärke, Van Deer med en liten serie pist- och friåkningsskidor.

Text: • 2021-10-13 Uppdaterad 2021-12-07

Marcel Hirscher har inte bara nya skidkläder på gång utan även ett eget skidmärke, Van Deer. Och för den som inte har svart bälte i germanska språk är hirsch tyska för engelskans deer, alltså hjort.

Marcel Hirscher. Foto: Mia Maria Knoll

Hirscher var under sin karriär extremt noga med sin utrustning och hade till och med en person på Atomic som enbart byggde skidor åt honom enligt hans väldigt specifika önskemål. Nu har han tagit den expertisen vidare och kommer med en liten men skarp samling skidor med allt från FIS-godkända racingskidor till friåkningsskidor och en topptursmodell. Samtliga tillverkade i Altenmarkt i Österrike i samma fabrik som hans tidigare skidsponsor Atomic (med flera andra märken) och med en stilren, clean design. Van Deer skryter med att skidorna dessutom är handtillverkade, vilket i princip alla skidor faktiskt redan är. Det tar inte bort hantverket och det enorma kunnande om skidbyggande som Hirscher sitter inne på.

Hirscher har lämnat portarna för pudret. Foto: Mia Maria Knoll

Om du blir lika vass som Hirscher ombord på ett par Van Deer återstår att se.

Van Deer finns just nu endast i en rad butiker i Österrike men vi är inte förvånade om de dyker även här i Sverige snart.

vandeer.ski

Van Deer Freeride 108
Van Deer Freeride 98
Van Deer 18 Pro
Van Deer SL World Cup 12,5
Van Deer Tour 88


Text: • 2021-10-13
PrylarMarcel HirscherPrylnyheterSkidor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen