Pryllyx för skidåkare.

Prylar

Prylguide: Gadgets för guldkant på skidlivet

Skidprylarna du kanske inte behöver men som definitivt förbättrar och underlättar ditt skidliv.

Text: Åka Skidor • 2021-12-03 Uppdaterad 2021-12-06

Nzero valla-paket

Miljövänlig skidvalla tillverkad helt utan kemikalier. Paketet innehåller fyra vallor för temperaturer från +5ºC till -30ºC. Appliceras på traditionellt sätt med vallajärn.

245 kronor


Garmin Fenix 6

Garmins flaggskepps-klocka för multisport har ett påskägg för skidåkare. Inte nog med att den kan hålla koll på din hastighet, distans och vertikala data för din skidåkning så är den dessutom utrustad med 2000 pistkartor från hela världen.

5 990 kronor


GoPro Hero10

Tionde generationen av GoPro Hero har förbättrats på de flesta punkter. Den största nyheten är nya processorn GP2 som bland annat gör att du kan föra över bild och film till din smartphone 30% snabbare. Stillbilder tas i 23 megapixlar och filmer upp till 5,3K/60p med fjärde generationens bildstabilisering.

5 790 kronor


Zippo handvärmare

Liten och praktisk bensindriven handvärmare som ger luktfri värme. Perfekt för den frusne skidåkaren som vill tina upp händerna i liften. Tänds med vanlig tändare och håller dig varm i upp till sex timmar.

299 kronor


Pow Wow kapsylöpnare

Ett måste för varje vallabod. En handgjord flasköppnare gjord av återvunna gamla skidor att fästa på väggen. Så kan du glömma att leta öppnaren till din kalla bryggd i röran på vallabänken när du tar hand om nästa vapenvård.

420 kronor


Boot Bib Skiclicker

Fötter som ska ner i hårda pjäxor. Mjuka innerskor som ska ner i styva skal. Två problem, en lösning. Boot Bib är ett skohorn som gör det enklare både att komma i pjäxorna samtidigt som man ska öka dess livslängd och de förenklar även att trycka ner innerskorna i pjäxan utan problem. 

99 kronor


Therm-Ic Fusion Uni +1400

Här har genierna på Therm-Ic tänkt till ett varv extra. Fusion är strumpor med värme runt tårna istället för under foten. 16 timmar värme som fördelas jämnt runt tårna i anatomiskt stickade med högteknologiska material som ger en perfekt passform. Höj och sänk värmen under dagen med hjälp av Bluetooth.

2 999 kronor


BCA Bc Link 2.0

För att spara på rösten och kommunicera på berget. Perfekt både för att fota och för att bestämma var man ska fika utan att skrika. Liten och lätt komradio med fördelen att alla funktioner kan styras från smartmik-enheten och otroliga batteritiden på fyra dygn i kallt väder.

1 899 kronor


POC Cornea Solar Switch

Mycket har hänt sedan tandläkaren Dr. Bob Smith tog fram de första gogglarna med en förseglad termisk lins och skumfoder 1965. Solar Switch är precis vad det låter som, ett par skidglasögon som skiftar fotokromatiskt efter solens styrka med hjälp av celler bakom linsen.

4 500 kronor


Happy Norwegian Mr. Grippy 20/21

Dina nya skidors bästa vän. Vallabockar som tar liten plats utrustade med högfriktionsgummi som gör att bockarna står stadigt och skidorna ligger still när du vallar, rengör och slipar stålkanter på dina lagg. Säljs i par.

849 kronorText: Åka Skidor • 2021-12-03
PrylarBCAGarminGoproPocPrylguideTherm-IcValla

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen