Julklappar

10 julklappar för skidåkare

Åka Skidors egen jultomte tipsar om succésäkra julklappar för skidåkare.

Text: Gabriella Edebo • 2021-12-21 Uppdaterad 2021-12-21

Klassisk stövel

Den där skidkompisen som alltid klagar över kalla fötter på väg till berget, på afterskin eller mest var som helst? Hjälp hen på traven med Fubukis värmesäkra stövel Niseko 2.0.

Pris 995 kronor

Prenumeration på Åka Skidor

Kanske årets bästa julklapp, om Åka Skidor lite ödmjukt får säga sitt. För att teckna prenumeration till dig själv eller annan person som varit extrasnäll – klicka dig vidare här.

Pris 399 kronor för 3 nummer, 419 kronor för 6 nummer, 799 kronor för en årsprenumeration á 10 nummer samt 1 299 kronor för tvåårsprenumeration á 20 nummer

Fjällig poster

Pimpa väggen och höj fjäll- och skidkänslan med finfina posters och foton från Fjelltopp. Det finns både för svenska och norska fjäll – den här är för Helags till exempel.

Pris 425 kronor

Dunig bralla

På riktigt bitiga och kyliga äventyr är en varm dunbyxa ett minst sagt välkommet inslag. Modellen Ultralight Down Pants 2.0 från Stellar Equipment har allt som behövs för de uppdragen.

Pris 1 795 kronor

Handske i skinn

Ingen jul utan ett par handskar eller vantar som klapp. Svalbard Leather Gloves från Norrøna i får- och getskinn är ett bra val om sökorden är slittåligt, bekvämt och mångsidigt.

Pris 899 kronor

Ullkepa

Bekväma kepan Patch Flap från Peak Performance har riktigt skön skidvibe och sitter mjukt med ullblandning.

Pris 500 kronor

Allt-i-allo–prylen nummer ett

En skistrap är väl bara en skistrap? Tänk om. Här har du 19 anledningar till varför det är vinterns bästa julklapp under hundringen. Denna variant är Ski Strap från Black Diamond.

Pris 79 kronor

Skön skidrygga

En bekväm och bra sittande skidrygga med rätt funktioner bör finnas i en skidåkares garderob. Till den som saknar en slår vi ett slag för Mammuts modell Nirvana, god för 18 liter packning och det du behöver för en dag på berget.

Pris 1 399 kronor

Elektronisk lutningsmätare

Komplettera någons lavintutrustning med Pieps behändiga och smarta lutningsmätare 30° Plus XT. Väger ynka 30 gram.

Pris 899 kronor

Gåva till valfri organisation

Många av oss skidåkare har redan alla prylar vi behöver och lite därtill. Då passar det särskilt bra, om du ändå vill ge en klapp, att göra det via en gåva till organisationer som exempelvis Skiers Left, Protect our Winters och Fjällräddningen.


Text: Gabriella Edebo • 2021-12-21
PrylarBlack DiamondfjällräddningenFjelltoppFubukiMammutNorrönaPeak PerformancePiepsProtect Our WintersSkiers LeftStellar Equipment

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen