Återvunnet men ändå hög kvalité.

Prylar

Återvunnen åkning – skidprylarna som är miljösnällare

Vi tipsar om ett gäng produkter som är snällare mot miljön, så att du kan åka skidor längre.

Text: • 2022-01-10 Uppdaterad 2022-01-10

Haglöfs Lumi Jacket

Friåkningsjacka med alla nödvändigheter du kan tänka dig. Gjord i återvunna material som erbjuder ett utmärkt skydd mot väder och vind i tvålagers PROOF med fluorkarbonfri, DWR-behandlad yta.

3 200 kronor

Jernvirke The Mössa

Mössa i gotländsk grå-ull. 100 procent nedbrytbar
och förnybar råvara lokalt producerat på Gotland.
Stickas i Sätilas fabrik där de jobbar lokalt och hållbart.

950 kronor

Kang Flax Moose

Prisbelönt friåkningsstav gjord i hållbar linfiber framtagen tillsammans med friåkningsesset Sverre Liliequist. Lackad med unik pulverlack som är både reptåligt och miljövänligt.

1 900 kronor

Hestra Sarek Ecocuir

Stiliga och robusta läderhandskar i tåligt och starkt kromfritt Ecocuir-nötnappa, som med de utvändiga sömmarna skapar en snygg design, men som dessutom bidrar till ökad komfort och optimalt grepp. Ovanhand är tillverkad av vaxad bomull/polyester. 

1 400 kronor

Mountainflow Hot Wax Set

Hög prestanda med bra valla under skidorna och värna om vår miljö behöver inte utesluta varandra. Denna valla är växtbaserad och biologiskt nedbrytbar. Ett set med fyra vallor för temperaturer mellan –21 grader upp till +2 grader som ger bra glid under skidorna i upp till 100 kilometer. Fint förpackade i återvunnet material. 

590 kronor

Klättermusen Fafne

Underställströja i Tencel, en regenererad fiber, vilket betyder att den är tillverkad av trämassa som sönderdelas och blir till fiber. När plaggen nått slutet av sin livslängd kan den återvinnas och är dessutom biologiskt nedbrytbar eftersom den är gjord av cellulosa.

1 300 kronor

Spektrum Östra Bio Raw

En goggle i 90 procent i biobaserade material. Snygg design i en helt rå form, utan några färgade material. Bandet är gjort i hampa och den polariserande linsen är till 75 procent baserad på cellulosa. Den levereras med ett mjukt gogglecase tillverkad av återvunnen ull från Woolpower. 

2 699 kronor

Stitch N Stones Winter Cap

Keps med öronlappar som sys på beställning, straight out of Åre. Här har Stitch n Stones tagit vara på spill från Woolpowers klassiska material Ullfrotte – kombinerat med vit teddyfleece (ej återvunnen). Dessutom har man ett stort utbud av fler miljösnälla kepsar som innehåller återvunnet material.

1 250 kronor

Stellar Equipment Stellar Shell 2.0

Skaljacka för tuffa förhållanden med låg vikt och hög rörelsefrihet. Det nya yttertyget är tillverkat av 100 procent återvunnen nylon i ett japanskt 3-lagers skal med Dermizax NX. 

4 295 kronor


Text: • 2022-01-10
PrylarHaglöfsHestraJernvirkeKangKlättermusenSkidprylarSpektrumStellar EquipmentStitch n stones

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen