Sage Cattabriga-Alosa, Knik River, Alaska

Prylguide

9 bästa skidapparna att använda på berget

"Du vet att det finns en app för det här va?" är inte en helt ovanligt kommentar idag. Problemet är att sortera igenom djungeln som är App Store för att hitta rätt – så därför har vi gjort det åt dig.

Text: • 2015-11-18 Uppdaterad 2015-11-18

Här hittar du alpernas billigaste liftkort

Salomon Powderquest – gratis
Powderquest ger dig snöläget i Europa såväl som Nordamerika och hjälper dig hitta de bästa åken. I appen finns det 700 inlagda rutter där du kan hitta ett åk som passar dig och din nivå. Ska tilläggas att rutterna inte är utformade för att navigera på berget. 

9 bästa skidapparna att använda på berget

Konsten att läsa snö

Mammut Safety – gratis
En bra app ha i telefonen om det nyligen snöat eller om du bara vill veta hur lavinläget ser ut. Appen innehåller bland annat en risk check där du snabbt kan definiera vilken nivå av risk som gäller.

Appen är även utrustad med en SOS-funktion som kommunicerar gps-data till den regionala räddningstjänsten utifall något skulle gå riktigt fel. Ger dig uppdateringar på alla lavin-bulletins världen över. 

9 bästa skidapparna att använda på berget

5 skidorter som utlovas monstersäsong tack vare El Nino

Snow-Forecast – gratis
Snow-Forecast ger dig möjligheten att följa snömängden på över 3000 skidorter världen över. Den använder sig även av geolocation vilket ger dig snödjupet på skidorten närmast din position och uppdaters var fjärde timme. På specifika orter kan du även se snöläget för dig själv genom webb-cams. 

9 bästa skidapparna att använda på berget

Matilda går emot rädslan

North Face Snow Report – gratis
En app som framför allt riktar sig till skidåkare i Nordamerika eller skidåkare som planerar att åka över atlanten vinter. Appen ger dig snabb access till snoförhållande, väderlekrapporter, liftar, pister, webb-cams och pistkartor.

9 bästa skidapparna att använda på berget

5 skidorter du troligtvis inte visste fanns

PeakFinder Earth – 40 kronor
Med PeakFinder hittar du mer än 250 000(!) olika toppar världen över – från Mount Everest till din lokala backe(okej, kanske inte). Appen gör det möjligt för dig få alla namn på alla toppar och samtidigt ge dig en 360 graders panorama vy från en specifik topp. Och det bästa av allt – den funkar offline. 

9 bästa skidapparna att använda på berget

Så designar du om dina gamla skidor

Trace Snow – gratis
Den här appen gör så att du statistiskt kan följa din dag i backen genom att mäta din fart, eventuell airtime, distans, fallmeter, kalorier och mycket mer. Även om det inte är något du kanske vill veta, pga ångest, mäter den även hur mycket tid du spenderat i liften.

Genom appen kan du även mäta dig med dina vänner och lägga ut resultatet på sociala medier. 

9 bästa skidapparna att använda på berget

5 skidorter nära dig

Snörapporten – gratis
Genom Snörapporten får du dagsfärsk informtion om lavinrisken, snödjupet, öppna liftar och mycket annat från runt 70 stycken skidanläggningar i Sverige. Genom GPS hittar du enkelt till den närmaste anläggningen och du kan lägga till dina favoriter för en blixtsnabb tillgång. 

9 bästa skidapparna att använda på berget

Quiz: Från vilken skidort är liftkartan hämtad?

Ski Tracks – 10 kronor
Ski Tracks hjälper dig, likt Trace Snow, att logga din aktivitet under dagen. Det enda du behöver göra är att trycka på “record” och den spelar in distans, fallmeter, fart och mycket annat.

Det positiva är att du inte behöver någon data- eller telefonsignal för att spela in utan det klarar av att logga allt ändå. 

9 bästa skidapparna att använda på berget

Andreas Fransson – Ett liv på gränsen

Allone – gratis
En app främst framtagen för att användas i vardagliga syften men som mycket väl går at använda på fjället eller i alperna. Du kan dels sätta upp alarm som berättar för dina vänner när du är i behov av hjälp, och du kan även följa dina vänner och se var de befinner sig – på till exempel ett fjäll eller berg. 

9 bästa skidapparna att använda på berget

Text: • 2015-11-18
Prylguide

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top