5fd9301ce2aa8

Alperna

Då kommer snön på allvar till alperna

Bristen på nederbörd Alperna har gjort att snön lider med sin frånvaro. Men nu kommer goda nyheter – snön kommer i januari.

Text: • 2015-12-09 Uppdaterad 2015-12-09

Förra veckan kunde vi rapportera om midjedjup snö i Engelberg. Tyvärr råder inte samma situation runt om i alperna. Faktum är det är otroligt torrt i alperna för tillfället, och enligt rapporter kommer det förbli så december ut – men det finns hopp.

Climate Prediction Center förutspådde i början av november att alperna skulle gå relativt torr under stora delar december – och de har fått rätt. I bilden nedanför går det att se hur vädret har förhållit sig världen över under december månad. Grönt indikerar de platser som fått mest nederbörd medan rött indikerar torka. 

Då kommer snön på allvar till alperna

Vad vi kan avläsa av bilderna är att både Norge samt USA och British Columbia har sett stora mängder nederbörd. Det förklarar varför Whistler rapporterades få 2,5 meter snö under helgen som gick.

Nu till de positiva nyheterna. Enligt CPC kommer snöläget att förbättras under januari och februari månad. Mer nederbörd kommer att komma in, vilket vi kan se av bilderna nedanför, och på högre höjd kommer det betyda mer snö.  

Då kommer snön på allvar till alperna
Då kommer snön på allvar till alperna

Orsaken till det torra klimatet tros vara årets El Nino. Medan vissa delar i världen drar gynnas av stora mängder nederbörd, drabbas andra delar av extrem torka.
Som ni kan se av bilden här nedanför har även Sverige blivit drabbad av året El Nino. 

Då kommer snön på allvar till alperna

De väntar 2,5 meter snö – bara i helgen!


Här hittar du alpernas bästa piståkning


Japansk puderfrossa i 4K signerat Chris Benchetler


Text: • 2015-12-09
AlpernaSkidorterEl NinoPuderSnö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen