Lär känna Kristofer Turdell

Lär känna Kristofer Turdell

Han var nagelbitande nära att vinna Freeride World Tour i vintras och är en av världens bästa skidåkare, men vem är egentligen Gällivarebon som gömmer sig bakom spegelglasen?

Foto: Freeride World Tour

Filmen kallas "Quiet To Be Loud" och portätterar Kristofer Turdell. Nervositet och spänning på start och i samband med alla tävlingar på Freeride World Tour skiljer sig enormt mot lugnet i vardagn hemma i Gällivare. Efter att ha legat delad etta för sammanställningen av världstouren i friåkning inför den sista tävlingen i Verbier i vintras slutade Kristofer 3a förra. Nu är han en av de stora förhandsfavoriterna när FWT drar igång igen i januari.

Tills dess har han basen hemma i Gällivare och njuter av tystnaden och har chansen att varva ner och ladda om inför vintern. Världstouren innebär stor press, kameror och helikoptrar som hovrar ovanför huvudet konstant och små marginaler där minsta lilla misstag kan leda till allvarliga konsekvenser. Att komma hem innebär ett nödvändigt avbrott från tävlingsturnéns rutiner och skapar plats att reflektera och bygga upp motivation inför nya utmaningar.

Dave Treadway intervjuar Turdell för en podcast för att höra honom berätta mer om Freeride World Tour, livet bortom tävlingarna och att hitta styrkan i stillheten och allt har dessutom fångats på film av Årebon Simon Sjörén.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!