Retro

Artiklar

SVT arkiv: så såg det ut i Åre 1977

Hur förklarade åkare i backen vad "jet set" var för något, vad kostade ett liftkort och hur skulle den modemedvetna skidåkaren vara klädd i 70-talets Åre? SVT har grävt djupt i sina arkiv och hittat verkliga guldkorn.

50 år av friåkning i skön retroparodi

Henrik Windstedt i zinkpasta och neonkläder på pinnsmala skidor? Det är bara en höjdpunkt ur den stensköna filmen 50 Years of Style – Generations of Freeskiing.

Ingemar Stenmark – en hyllningsfilm

Varför är Ingemar Stenmark tidernas störste utförsåkare? Här är en hyllningsfilm till skidguden från Tärnaby.

Stopptid med Ingemar Stenmark

Idag fyller tidernas störste utförsåkare 60 år. Vi hyllar Ingemar Stenmark med några fantastiska historieklipp från SVT:s Stopptid.

Artiklar

5 anledningar till varför vi saknar smala skidor

1. Pudersnön var djupareVolant Spatula förändra allt – på gott och ont. Den omvända cambern och nya sidoskärningen har gjort att du kan hålla dig flytande på snön istället för att vara i snön vilket har betytt en högre fart och snabbare linjer. Idag är det svårt att en hitta en all mountain-skida och uppåt

Artiklar

Skogstokig i Ischgl 1978

Olle Eriksson från Gällivare skickade över ett gäng stensköna bilder från skogsåkning i Ischgl 1978.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top