Zermatt

Schweiz

Sam Anthamatten visar vägen i Zermatt

Åka Skidor tog rygg på superstjärnan Sam Anthamatten för att utforska hans hemmaberg i superklassiska Zermatt.

Artiklar

10 anledningar att vi saknar Alperna

Efter 1,5 vinter utan världens bästa bergskedja längtar vi tillbaka mer än någonsin förr. Här har du 10 anledningar till det.

Artiklar

Fotografernas favoriter – del 2 av 2

Några av Åka Skidors mest anlitade fotografer har valt ut sin favoritbild från förra vintern. Här är del två av det resultatet.

Artiklar

Världens bästa skidåkning: Zermatt

Åka Skidors 17 favoriter: Zermatt. En av Alpernas verkliga klassiker skryter blygsamt med höga höjder och evighets-långa åk i skuggan av det mäktiga Matterhorn.

Artiklar

Här är världens 10 bästa sommarskidorter

Sommaren är kul - enligt vissa. Det här är världens bästa skidorter för dig som hellre fortsätter att leka i vitt H2O än plaskar runt i grumligt badvatten.

Artiklar

Mest snö i Alperna just nu: stor guide till fluffigaste åkningen

30, 40, 50 centimeter snö på ett dygn. I framför allt Schweiz och i Österrike har snön vräkt ned de senaste dygnen. Samtidigt säljer resebolagen ut sina restresor till Alperna. Åka Skidor guidar till Alpernas snöigaste orter du ska åka till just nu.

Resguide

2000+ Alpernas 10 mäktigaste skidåk

Åka Skidor listar Alpernas 10 mäktigaste skidåk på över 2000 fallhöjdsmeter. Bjässar som garanterat är ett minne för livet.

Alperna

Puder att vänta i Alperna

Snöfallen i april brukar vara episka på många orter – tyvärr är vi inte riktigt där än. Men, nu väntas det snö – om än i måttliga proportioner – i delar av alperna.

Alperna

De gick Chamonix-Zermatt på 16 timmar!

Två franska skidinstruktörer satte nytt rekord för Haute Route.

Artiklar

Livet på topp i Europas högst belägna hotell

Utsikten slår det mesta men det är inte därför man bor på Europas högst belägna hotell.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top