Cody Bramwell har kvalat till Freeride World Tour
Foto: Open Faces Freeride / Mia Knoll

Cody Bramwell har kvalat till Freeride World Tour

Den svenska snowboardåkaren Cody Bramwell har presterat på topp denna vinter på kvaltouren till Freeride World Tour, och igår blev det klart att han tar den enda platsen i herrarnas snowboardklass att kvalificera sig till världstouren nästa säsong.

Svenska Cody Bramwell har precis kvalificerat sig till Freeride World Tour 2020. Han blir därmed den enda svensken som lyckas ta sig upp från kvaltouren i år och kommer nästa vinter att få tävla sida vid sida om våra övriga FWT-åkare Kristofer Turdell, Reine Barkered och Carl Regnér. Även en av schweizarna som kvalade på herrsidan i år Carl Renvall har egentligen svenska föräldrar men är bosatt i Verbier.

Foto: Open Faces Freeride / Mia Knoll

På den förra kvaltävlingen i Nendaz i mitten på mars hade Cody Bramwell chansen att redan då säkra sin vinst i totalsammanställningen och därmed tilldelas den enda platsen i herrarnas snowboardklass som får en biljett till Freeride World Tour 2020. Men nerverna spelade Cody ett spratt, precis som i fjol när han var nära att kvala, men precis föll på målsnöret och missade touren med en hårsmån.

Foto: Open Faces Freeride / Mia Knoll

Igår skulle säsongens sista kvaltävling av den högst rankade varianten hållas i Obergurgl i Österrike, men efter att alla av de tre som startade först höll på att rutscha med näsan först ut över enorma klippor tog tävlingsledningen beslutet att ställa in tävlingen på grund av säkerhetsskäl. Det betydde att rankingen inför denna tävling blir den slutliga i totalen och Cody har därmed säkrat sin FWT-biljett.

Stor grattis Cody! Väl förtjänt och vi ser fram emot att se dig i den högsta ligan nästa vinter.

Efter beskeded firade Cody sin vinst med att hitta närmaste dropp med pool-landning.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!