Snowboardesset Sven Thorgren allt mer poppis

Sven Thorgren är en av världens bästa snowboardåkare. Efter en fjärdeplacering i OS och en femteplacering i X-games Big air är han med och slåss i den absoluta världstoppen och nu vill han bygga sitt eget varumärke.

Under hösten har Sven Thorgren varit på träningsresa med snowboard- och skidlandslaget i freeski i Saas-Fee, Schweiz. Med på plats fanns slopestylestjärnan Henrik Harlaut, som har byggt upp en stor fanskara. Hans stora dreads, unika stil, personlighet och fina placeringar har gjort honom till ett starkt varumärke och där kan Sven Thorgren lära en hel del av landslagskollegan på skidor. Sven Thorgren har även börjat få en allt större fanskara.
"Det är kul att folk känner igen en, att man har byggt ett namn för sig själv. Det är bara roligt att vara en av dom större åkarna", säger Sven Thorgren till SVT, som träffade honom på träningslägret för drygt en månad sedan. 

Hur viktigt är det att bygga ett varumärke?
"Det är väldigt viktigt med tanke på att vi livnär oss på våra sponsorer och dom vill att vi ska synas."

Under sommaren och hösten har Sven tränat in nya trick och i Stubai satte han nyligen trippel backside rodeo. Han ska vara med i flera stora tävlingar framöver men satsar också mer på filmandet. Närmsta målet är nu att försvara titeln i Big Air-tävlingen Air & Style Peking, som hålls i forna OS-arenan Fågelboet 5-6 december.

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!