5fd9216fc8bff

Artiklar

Sverres feta Kaskbike är till salu

Sverre Liliequist har designat en Kaskbike, en riktig fatbike som skidåkaren kan ta till berget, med pjäxbag fram och skidställ längs sidan på cykeln. Nu auktioneras den ut till förmån för en tjejlavinutbildning.

Text: • 2014-11-18 Uppdaterad 2014-11-18

Tillsammans med Addnature och Bikester har Sverre Liliequist skapat en cykel, en ”Kaskbike”. Sverre har hämtat inspiration till designen av sin Pro Model-skida Extrem Opinon. 

Tanken är att man ska ta en lekfull tur på hojen till backen. Cykeln är skapad av Kona Wo, en fatbike som fungerar i mjuk terräng såsom lera, sand och snö. Den är utrustad med skidhållare och pjäxbag samt lyxdetaljer, vad sägs om en blåtandshögtalare från JBL i en flaskställshållare som man styr från sin Smartphone?

Sverres feta Kaskbike är till salu
Det är nio dagar kvar på auktionen av Kaskbike.

Nu auktioneras vrålåket ut till högstbjudande på tradera.com och då ingår Sverres Pro Model-skida i cykeln.

Pengarna går till InspireUs och deras lavinutbildningar för tjejer. InspireUs verkar för att tjejer inom action- och livsstilssporter får ta mer plats, utvecklas och visa stordåd på och omkring bergen. Deras lavinutbildning startade för första gången i fjol och blev en succé. I år får lavinprojektet ett finansiellt bidrag från försäljningen av Kaskbiken, för att ännu fler tjejer ska kunna gå utbildningen.


Text: • 2014-11-18
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen