5fd9215edc2c9

Artiklar

Hallå där Kaj Zackrisson

En av de ballaste sakerna som händer Kaj Zackrisson i vinter är att filma med Salomon Freeski TV. Men hur ska det egentligen gå nu när han har klippt av sitt hår? Sitter styrkan i håret, eller?

Text: • 2014-12-02 Uppdaterad 2014-12-02

För två veckor sedan klippte Kaj Zackrisson bort sina dreads och lade ut videon på nätet. Kommentarerna på sociala medier lät inte vänta på sig, flera kommenterade videoklippet med ”Varför?” och ”Neeeeeeej!”.

Kajs dreads har blivit något av en signatur och han hade dem i 16 år innan hans dotter fick äran att klippa av dem.
”Det var lite vemodigt. Men samtidigt skönt och konstigt”, säger han.

Kajs dotter gör glädjetjut i videon medan hon klipper. Ungefär ett kilo vägde dreadsen.
”Första veckan var det väldigt konstigt men nu känns det sjukt najs att ha en frisyr, en riktig pojkfrilla.”

Hur länge hade du gått och funderat på att klippa dig?
”Jag har aldrig tänkt på att klippa av dem men fick en tanke i somras om att det kanske jag skulle göra. Så kändes det som om det var dags nu.”

Eftersom huvudet blev mindre utan dreadsen behöver nu Kaj ett helt nytt mössortiment, något som inte är ett problem då han har Kask.
”Jag är tvungen att skaffa ny hjälm också. Jag provade en gammal keps jag hade och den åkte ju ner över öronen. Min fru sa vilket litet huvud du har och vilka stora öron du har, jag känner mig lite som Dumbo.”

#dreadlocks

A video posted by @kajzackrisson on

Har du sparat dreadsen?
”Ja en kille som jag har filmat med ringde upp från Sydamerika med en gång efter att jag hade lagt ut videon på instagram, du har väl inte slängt dom? Vi måste göra en stop motion film med dom där, sa han.”

Vad tror du, finns det någon styrka i håret?
”Det ska nog gå bra att åka skidor utan dreads. Men det återstår att se, jag har ju haft dreads under hela min skidkarriär och då har den gått bra. Den gick åt helvete innan jag skaffade dreads, så vi får se hur det blir nu.. Det var ändå på tiden att klippa sig”, skrattar Kaj.

Hans säsong sätter igång idag, han är på väg till Sälen och ska sen vidare till Hemsedal i helgen. Lite senare denna månad åker han till Revelstoke i Kanada för att filma med Salomon Freeski TV.
”Sedan blir det mycket produktutveckling under vintern. Skiers cup i februari, jag tror inte att jag ska tävla men jag kommer att vara där och organisera. Det var ju jag och Sverre som startade Skiers Cup. I vår ska jag vara coach på toppturscamp i Lofoten.”

Vad är det bästa som händer under säsongen?
”Skiers Cup och Salomon Freeski TV, det är alltid kul. Jag medverkar i ett avsnitt, det gör de flesta teamåkarna eftersom vi är så många. Att spela in ett avsnitt tar två veckor, två veckor fyllda med skidåkning från morgon till kväll.”

Läs även: Hallå där Sverre Liliequist
Läs även: Kaj och Sverre i Argentina
Läs även: Zackrisson vann i Verbier

Text: • 2014-12-02
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen