5fd93121ab152

Små marginaler förstörde för svenskarna

I dag skulle svenskarna ta revansch i parallellpuckeltävlingen i VM i Kreischberg. Men det blev tyvärr inte riktigt så.

Text: • 2015-01-19 Uppdaterad 2015-01-19

Ingen av svenskarna lyckades ta sig vidare till finalen i paralellpuckel i dag. Närmast var Ludvig Fjällström som slutade på en 20e plats.

”Det saknades faktiskt lite tur för Ludvig i dag. Han gjorde ett grymt bra åk men det är så små marginaler i dag, riktigt tajt. De andra svenskarna gör lite missar som kostar”, säger SVT-experten Martina Schriwer.

Enligt SVT:s kommentator Björn Becksmo åkte svenskarna för långsamt för att ta sig vidare till final.

”Tekniken och svårigheten på hoppen har de men speeden saknas för att kunna ta sig till final och vara med att utmana om medaljerna”, analyserar Björn Becksmo.

Julia Nilsson nådde VM-final

Julia Nilsson lyckades ta sig vidare till final i gårdagens singelpuckelpisttävling, där hon slutade på 15e plats. Men i dag lyckades hon inte ta sig vidare i kvalet. Det lyckades heller ingen av herrarna Per Spett, Felix Elofsson eller Ludvig Fjällström.

”Vi kan åka lite snabbare och höja svårighetsgraden på hopp. Det gör vi hela tiden”, säger Lars Fahlén, Sveriges förbundskapten.

Av damerna vann Hannah Kearney (USA) dagens parallellpuckel och på herrsidan vann Mikael Kingsbury (Kanada).

Lär dig att göra ski slide i vinter!
Han gör dubbel backflip på galet hopp

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.
Text: • 2015-01-19
Puckelpist

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen