Foto: TV Åre

TV Åre återuppstår

Sedan Skistar valde att lägga ner informationskanalen TV Åre i höstas lät reaktionerna inte vänta på sig. Många har efterfrågat kanalen och gått och hoppats på att den ska starta igen. Nu blir det verklighet.

Text: • 2015-02-24 Uppdaterad 2015-02-24

TV Åre har varit en uppskattad informationskanal men när Skistar såg ett vikande intresse för tv-tittandet, bestämde de sig för att satsa på andra informationskanaler istället som till till exempel webben och mobilappar. 

I 15 år har Fredrik Thulin jobbat på TV Åre och han säger till Sveriges Radio att det är tack vare det stora stödet från omgivningen som kanalen nu kommer tillbaka.

”Den var så massiv den responsen så vi kände att vi måste försöka ta tillbaka det här och försöka få igång någonting igen för att det är en sådan stor avsaknad och nu är vi en bra bit på väg”, säger Fredrik Thulin till SR.

De kommer inte att komma igång med live-sändningarna som har varit tidigare utan de kommer att dröja till nästa säsong. Det som TV Åre satsar på i nuläget är att leverera så mycket information till gästerna som möjligt och göra nya reportage.

”Det kommer finnas gott om matnyttig information, aktuellt väder och livsstilsinformation”, säger Thulin.

Sveriges bästa skidort utsedd
Amerikansk tv-kanal hyllar Åre

TV Åre kommer nu att drivas av ett produktionsbolag.

Hör Sveriges radios intervju med Fredrik Thulin.

Skidåkarna kör puderfest i Japow

Text: • 2015-02-24
Åre

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen