5fd947a7b55fa

De åker skidor galant trots tunt snötäcke

Matt Philippi leker runt i Wasatch, den västra delen av Klippiga bergen. Trots det milda februarivädret hade han några fantastiska dagar på bergen.

Text: • 2015-03-07 Uppdaterad 2015-03-07

Matt Philippi är en proffsskidåkare och har tävlat mycket i halfpipe innan. Sedan bytte han fokus, från park- till storabergsåkning.

Så här skriver han om sin nya edit, Shred-uary part 2, på Vimeo:

”Februari i Utah var ungefär likadan som january, med varma temperaturer och tunt snötäcke. Trots det ovanliga vädret hade jag några fantastiska dagar på bergen.

När den här editen filmades klättrade jag närmre 11 000 meter, det mesta jag någonsin hajkat på några få, korta veckor. Att lära känna Wasatch under den här säsongen har varit ett enormt projekt och jag är förväntansfull inför att kunna sätta mina svängar på mer lokala, klassika åk här medan säsongen forlöper.

Obs: Snälla tolka inte min skidåkning (vid 1:26) så nära min skidkompis som ett exempel på hur man gör saker på säkrast, möjliga sätt. Min vän och jag är mycket bekanta med det åket och med snötäcket den dagen. Det är inte en bra standard för andra att följa.

Shred-uary – grymmaste månaden hittills
Studenter skapade Heads nya superpjäxa
Fast i lavin – dras med 250 meter

Text: • 2015-03-07
Video

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen