5fd930300ba2a

Rekordmycket snö i Schweiz

För två veckor sedan fanns inte ens en snöflinga. Nu fullständigt vräker snön ner i Schweiz.

Text: • 2015-11-28 Uppdaterad 2015-11-28

Då öppnar liftsystemen i alperna

När snön väl gör sitt intåg i alperna gör den det rejält. I Schweiz upplever man nu en av sina bättre novembermånader någonsin.
För två veckor sedan fanns där inte så mycket som en snöflinga i stora delar av landet, men nu har man fått ett snötäcke som är fyra gånger så mycket jämfört med samma period förra året.

Rekordmycket snö i Schweiz

Dock täcker det inte hela Schweiz utan snön har främst fallit i de norra och västra delarna. Fast den enes död, den andras levebröd. För i södra är det paradoxalt nog brist på snö vilket rikskerar att skjuta på säsongsöppningen. 

En av de skidorter som just nu badar i snö är puderhålan Engelberg. En snabb titt på sociala medier och du riskerar att bli oändligt avundsjuk på dem som verkar befinna sig just där. 

Alpernas stora åk


Ny lift på Helbronner i Courmayeur


Text: • 2015-11-28
EngelbergMatilda RapaportSchweizSnöVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen