Foto: Red Bull

Artiklar

Se Jesper Tjäder ta slopestyle till en ny nivå

Red Bull gav honom fria tyglar att bygga sin egen park. Jesper Tjäder tog tillfället i akt och förverkligade alla sina drömmar. Resultatet, Unrailistic, är bland det bästa vi sett.

Text: • 2015-12-09 Uppdaterad 2015-12-09

Det var ett projekt som började med att Jesper Tjäder var trött och uttråkad av alla regelbundna banor som alltid haft samma rails – år ut och år in. Därför bestämde han sig för att bygga en egen.
– Jag har väntat flera år på att någon skulle göra det här. Men till slut tröttnade jag på att vänta och beslöt att göra det själv istället, säger Jesper Tjäder.

I sina drömmar hade Tjäder föreställt sig en park med de mest makalösa och kreativa railsen du någonsin sett. Och kombinerat med ett par kickers levererar han en av de mest minnesvärda parkuppvisningar sedan Candide Thovex första 810 to rail 2004.
– I huvudet snurrade trick som jag alltid har velat se och features jag önskade fanns. Features som gör det möjligt att hitta på helt nya trick, säger Tjäder apropå hans egendesignade park. 

Jesper Tjäder kör en grundkurs i flippar


Tjäder gör dubbel backflip på galet hopp


Text: • 2015-12-09
ArtiklarJesper TjäderParkTandådalenUnrailisticVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen