5fd9468d47f75

Följ Jesper Tjäder bakom kulisserna av ’Unrailistic’

Han satte en ny nivå för kreativ slopestyle i sin video 'Unrailistic'. Nu får vi följa med bakom kulisserna på inspelningen. – Hade det funnits en parkbyggnation-del i tv-spelet SSX Tricky så hade det sett ut så här, säger Oskar Brandberg, Park Manager.

Text: • 2016-02-05 Uppdaterad 2016-02-05

Jesper Tjäder är förutom Henrik Harlaut den kanske största svenska park- och slopestylestjärnan. 21-åringen har gjort sig ett namn inom skidvärlden som en av de mest våghalsiga åkarna som alltid är villig att testa nya grejer och utveckla sporten. 
– Ska du pusha gränser och göra saker som ingen annan har gjort förut så måste du vara målmedveten och vågar att satsa hundra procent. Och där är Jesper en av de bästa i världen, säger Even Sigstad, norsk professionell skidåkare.  

Klippet ’Unrailistic’ släpptes tidigare i vinter och både klippet och Jesper Tjäder blev direkt omtalad för sin kreativitet och sitt nytänk. Nu får vi följa med bakom kulisserna på inspelning i Tandådalen, samt få en närmare inblick i vad som driver den svenske superstjärnan. 
– Det är meningslöst att gå halvvägs när man gå fullt ut på något, och i det här projektet satsar vi 150 procent, säger Tjäder.
– För bara några år sedan var man ju själv en lite kid som såg upp till Jon Olsson, Jacob Wester och de andra svenska proffsen. Sjukt att det gått så fort och att man själv nu är en person som inspirerar. 

Se Jesper Tjäder ta slopestyle till en ny nivå


Jesper Tjäder kör en grundkurs i flippar


Tjäder gör dubbel backflip på galet hopp


Text: • 2016-02-05
Jesper TjäderTandådalenUnrailisticVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen