5fd946774384c

Nekades plats i FWT i Chamonix – tar revansch med eget spektakulärt åk

Nikolai Schirmer är inte bara sylvass på skidor – han är även otroligt kreativ när det kommer filmredigering. När han inte blev inbjuden till Freeride World Tour i Chamonix passade han på att göra sin egen tävling – med ett makalöst åk.

Text: • 2016-02-29 Uppdaterad 2016-02-29

Nikolai Schirmer är en av Norges mer lovande skidåkare och han har en näsa för att göra kreativa och virala videos. När det vankades Freeride World Tour i Chamonix var det många som förväntade sig att norrmannen skulle stå på deltagarlistan men han fick nobben.

Istället valde att han sätta ihop sitt eget på tävlingsfacet, påhejad av tourens egen expertkommentator Martin Winkler. Klippet kan ses som en pik till FWT som inte bjöd in honom och till FriFlyt säger Nikolai.
– Eftersom jag inte fick köra touren i Cham i år hajkade jag upp för facet några dagar efter tävlingen för att göra en egen version. 

Fullt ös i snöfattiga rännor


Han kör snabbaste åket i en av Norges smalaste rännor


Nya Cham Lines – så smalt att skidorna knappt får plats


Text: • 2016-02-29
ChamonixFreeride World TourNikolai SchirmerVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen