Den 6-9 april blir det full fart vid Storulvåns fjällstation när Fjällfest går av stapeln för 10:e året.

Fullspäckad Fjällfest firar 10 år

Boka in 6-9 april! Då körs 10:e upplagan av Fjällfest, den fullmatade skidfesten vid Storulvåns Fjällstation. Delta i guideledda toppturer, testa den senaste alpinutrustningen, gå en lavinkurs, lyssna på spännande föreläsningar och njut av en skön fjällbastu.

Text: Mattias Björklund • 2017-02-06 Uppdaterad 2017-02-06

Den 6-9 april och för 10:e året i rad arrangeras Fjällfest vid Storulvåns Fjällstation av Åka Skidors kollegor på Utemagasinet tillsammans med Hilleberg, Bergans, Lange, Dynastar och Mammut. Just när fjällvärlden bjuder på den perfekta väderkombon av djupsnö och sol inbjuds till fyra fullspäckade vinterdagar: guideledda toppturer i olika svårighetsgrader, lån av den senaste alpinutrustningen, inspirationsföreläsningar, filmvisningar i världsklass, workshops, after ski och efter en svettig dag i snön – skön relax i Storulvåns bad- och bastuanläggning.

Fullspäckad Fjällfest firar 10 år
Storulvån bjuder på fina förutsättningar för toppturer i nårområdet. Getryggen, Snasahögarna, Tväråklumpen och Sylmassivet för att ta några exempel. Foto: Anette Andersson.

Storulvsåns perfekta läge för lagom kluriga toppturer, precis nedanför 1382 meter höga Getryggen och med möjligheter att på en dagstur även kunna nå Snasahögarna, Tväråklumparna eller klassiska Sylarna, är något arrangerande Utemagasinets chefredaktör Marie Kjellnäs framhåller.

– Har man åkt mycket liftburen skidåkning men är nyfiken på större naturupplevelser och vill testa att topptura så ska man inte missa Fjällfest. Storulvån är ett otroligt bra område för detta eftersom det är action direkt utanför dörren! Med en bra guide går det dessutom att skjuta fram sina gränser, säger Marie som menar att Fjällfest är för alla åldrar.

– Har man lite större barn är Fjällfest verkligen ett bra tillfälle att åka upp hela familjen. Det kommer finnas turer för alla, från lugna njutarturer till de riktigt tuffa.

Enklast bokar du ditt Fjällpass, din biljett till Fjällfest, genom att klicka här!

Fullspäckad Fjällfest firar 10 år
Världsmästaren i ultralöpning och alpinisten Emelie Forsberg, kommer till Fjällfest. Som topptursguide och som föreläsare. Foto: Droz-Photo.

Till 10-årsjubilerande Fjällfest kommer verkligen en riktig tuffing för att leda tur. Utemagasinet har nämligen lyckats locka världsstjärnan Emelie Forsberg till Storulvån. Emelie, med både EM-och VM-guld i ultralöpning, är även skidalpinist. Under Fjällfest kommer Emelie att leda en topptur av det svettigare slaget.

– Det känns jättekul att Emelie kommer till Fjällfest. Även om hon är en hårding är hennes inställning till toppturande lite ”snowboard” – hon toppturar för att det är najs och roligt. Hon är både en fantastisk idrottskvinna och en inspirerande föreläsare som man blir peppad av att lyssna på, säger Marie som berättar att Emelie Forsberg även är en av Fjällfests föreläsare.

– Föreläsningen kommer att bygga på hennes karriär hittills och hennes kärlek till äventyret.

Emelie Forsberg föreläsning är en i raden av många spännande föredrag under Fjällfest. Under namnet ”Toppturarens gränser” kommer äventyraren Henrik Westling att prata om sin 30-åriga toppturskarriär som tagit honom över hela jorden. På senare tid har Henrik fokuserat på jämtländska fjäll och i sitt föredrag kommer han att visa bilder och prata om den teknik och utrustning som krävs för att nå dit och tillbaka.

Dessutom kommer Bergans ambassadör, äventyraren Lina Hallebratt, för att berätta om sitt senaste vandringsäventyr Pacific Crest Trail. Lina vandrade tillsammans med Henrik Lundbäck hela leden på 150 dagar. Det här är hennes berättelse om törst, kyla och vind men framförallt om ett strålade humör och massor av turglädje.

Enklast bokar du ditt Fjällpass, din biljett till Fjällfest, genom att klicka här!

Fullspäckad Fjällfest firar 10 år
Låna den senaste alpina utrustningen av bland annat Dynastar, Lange, Mammut, Bergans och Hilleberg. Foto: Niclas Vestfjell.

Och just under Fjällfest finns alla möjligheter att testa topputrustning från ledande varumärken. Hilleberg, Bergans, Dynastar och Lange har alla laddat upp rejält och står beredda för att låna ut den senaste alpinutrustningen; Så när du ska iväg på en workshop i skidfotografering eller bivackgrävning – passa på att tura dit på ett par smidiga Dynastarskidor med en fjäderlätt toppturssäck från Bergans på ryggen. Och när mörkret lägger sig över fjällvärlden, varför inte testa att sova en natt i ett tält från jämtländska och tillika världsledande tälttillverkaren Hilleberg. Massor med olika tälttyper finns uppsatta och längtar efter nyfikna testare under Fjällfest.

Enklast bokar du ditt Fjällpass, din biljett till Fjällfest, genom att klicka här!

Fullspäckad Fjällfest firar 10 år
Dansgolvet används flitigt under Fjällfesthelgen. Livebanden kör hårt under både after ski och disco. Foto: Niclas Vestfjell.

Om du efter all action vill ta det lugnt på fjällstationen är det inte några problem. Sjunk ner i en soffa och njut av några av världens bästa skid- och actionsportfilmer när turnerande Banff Mountain Film Festival stannar till under Fjällfest. Och missa inte organisationen Protect Our Winter, (POW) föredrag om hur klimatförändringarna påverkar säkerheten i fjällen men även hur vi själva kan minska vår klimatpåverkan när vi njuter av snön.

Dessutom står fjällstationens bad- och bastuanläggning varje dag till ditt förfogande. Sjunk ner i kallkällan och njut sedan av en rejäl ångbastu och en magisk utsikt över fjällvärlden. Har du energi över bjuds det varje eftermiddag självklart på en rejäl after ski. Storulvån är välkänt för sin förstklassiga mat som ofta bygger på lokala råvaror men vill du hellre laga mat finns det självhushållsmöjligheter.

All praktisk information om Fjällfest, om hur du reser till Storulvån, vilka boendealternativ som finns och komplett program (fler programpunkter tillkommer) hittar du här! www.fjallfest.se/

Fjällfest
Plats: Storulvåns fjällstation, Jämtland.
Datum: 6-9 april.
Program: Guideledda toppturer, lavinkurser, Banff Mountain Film Festival, livemusik, fotokurser, after ski, föreläsningar av kända profiler, inomhusklättring på fjällstationens klättervägg.

Solig fest på fjället


Utemagasinets Fjällfest: Doggelito drar till Storulvån


Häng med på topptursfestival till Storulvån


Text: Mattias Björklund • 2017-02-06
FotoFriåkningLavinsäkerhetTopptur

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen