I Tänndalens puder gör framtidens friåkningsstjärnor upp om medaljerna. Foto: Jocke Lagercrantz.

Framtidens friåkare till Tänndalen

I helgen blir det åka av i Härjedalen. Tänndalen står som värd när friåknings-SM för juniorer avgörs i skidanläggningen som på senare år satsat stort på just friåkning.

Text: Mattias Björklund • 2017-02-16 Uppdaterad 2017-02-16

Till helgen finns det än fler anlednignar att åka upp till Tänndalen. Förutom fina skidförutsättningar avgörs nämligen SM i friåkning för juniorer. Tävlingen vänder sig till ungdomar födda 2001-2009 och det kommer att tävlas i skidor, snowboard och telemark.

Tävlingsformen i SM är Big mountain och utmaningen för åkarna blir att göra ett så tekniskt svårt åk som möjligt nedför tävlingsberget Storkläppen. Teknik är dock inte allt utan det gäller även att välja rätt linje, ha flyt, kontroll och att visa skidglädje under åket. Det tas ingen tid under åken och tävlingen avgörs från toppen och har målet 180 höjdmeter nedanför. Tills dess att tävlingen avgörs kommer Storkläppen dessutom att pimpas hopp och corners som åkarna kan använda sig av för att spetsa sitt åk.

För publikens skull har Tänndalen valt området med omsorg då Storkläppen ligger mitt i Tänndalens alpina skidområde.

Tänndalen har satsat stort på att skapa ännu bättre förutsättningar för friåkning de senaste åren. Fin artikel om det och en inspirationsfilm finns här!

Fullständigt program för helgens tävlingar hittas här!

Dags för Extrem-NM i Riksgränsen!


Nytt friåkningsområde ska skapa nya friåkningsstjärnor


Tänndalen satsar stort


Text: Mattias Björklund • 2017-02-16
FriåkningTänndalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen