5fd91d56958a5

Artiklar

Fjordar & bakåtvolter – en film om en skidfilm

En avslöjande dokumentär om skidproffsens liv, från en regnig fjord i Norge med mycket lemmelkaffe och mellan tre och tolv öl.

Text: Gabriella Edebo • 2018-03-18 Uppdaterad 2018-03-18

Rolf Nylinder fick äran att hänga med som filmare till Sunnmøre för att åka skidor och segelbåt i Norges vackra fjordar. Där var planen att åkarna Johan Jonsson, Sverre Liliequist, Emilie Eriksson, Olof Larsson och Per Jonsson, i sällskap av fotografen Hans Johansson, skulle gå upp till de högsta och vackraste topparna och sen bli filmade när de sprutade puder och gjorde väldigt stora bakåtvålter.

Så blev det inte.

– ”Vi hade typ de sämsta förhållandena jag någonsin upplevt, men med bra folk blir det ju glatt ändå!” Berättar Johan om resan.

Inte en enda bakåtvolt blev det, men en ovanligt ärlig skidfilm, eller ”En liten film om en skidfilm” som Rolf beskriver den, blev det istället. Och en hel del lemmelkaffe och mellan tre och tolv öl.

”Som vanligt är det genialiskt [när Rolf har varit i farten och skapat film]. Kul med någonting annorlunda” fortsätter han.

För det är ju ändå något vackert när man kan höra hur överjävligt isigt, ojämnt och skrovligt underlaget är under skidorna.

”Titta efter och se hur det ser ut”!

Konst, miljötänk och äventyr på skidor


Team Sweden dominerade på tävlingen Click on the Mountain


Puder och fäbodvallar i Engelberg


Text: Gabriella Edebo • 2018-03-18
ArtiklarJohan JonssonPer JonssonSverre LiliequistUntracked Film TourVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen