Foto: Arc’teryx Alpine Academy / Piotr Drozdz

Artiklar

Missa inte anmälan till Arc’teryx Alpine Academy i sommar

4 dagar med kurser, föreläsningar och mycket mer med atleter i världsklass när Europas största alpina evenemang tar över Chamonix den 5-8 juli.

Text: Gabriella Edebo • 2018-03-20 Uppdaterad 2018-03-20
Missa inte anmälan till Arc’teryx Alpine Academy i sommar

Mer än 400 deltagare från världens alla hörn tillsammans med 120 bergsguider och 30 av några av världens absoluta topp-atleter kommer i sommar tillbaka till Chamonix för den sjunde upplagan av Arc’teryx Alpine Academy.

Det hela handlar om en aktivitetsladdad weekend med mängder av clinics, kurser, föreläsningar, filmvisningar och mycket mer.  Evenemanget vänder sig till både nybörjare och erfarna alpinister, klättrare, traillöpare och skidåkare för att skapa en miljö där alla kan utvecklas, lära sig nytt och skaffa sig nya erfarenheter i en unik miljö.

Det populära evenemanget brukar sälja slut på platser till de olika kurserna på bara några timmar, så se till att vara beredd när anmälan öppnar onsdag den 21: a mars klockan 15:00.

Missa inte anmälan till Arc’teryx Alpine Academy i sommar
Foto: Arc’teryx Alpine Academy / Hugo Vincent

Guidade kurser är en del av grundtanken med eventet som är tänkt att skapa en unik utbildningsform som ger mycket valuta för pengarna. Kurserna ger deltagarna möjlighet att välja kurser efter intresseområde och nivå, och det finns allt från alpinism, klättring och skidalpinism till trailrunning, övernattning på glaciär och glaciärräddning att välja på.

I år finns fler än 30 clinics på schemat för förväntansfulla deltagare som arrangeras på flera spektakulära platser kring Chamonix-dalen. En detaljerad översikt med hela utbudet hittar du här.

Utöver kursutbudet bygger arrangörerna även upp det de kallar för Alpine Village inne i centrala Chamonix. Torget Place Balmat förvandlas till ett mötesområde som är öppet för alla med ett digert kostnadsfritt program som inkluderar presentationer, filmkväll med världspremiärer, konserter, uppvisningar med atleter, bouldering och klättervägg, produkttester och många andra aktiviteter.

Mer info och anmälan hittar du på chamonix.arcteryxacademy.com

Missa inte att anmälan öppnar onsdag den 21: a mars klockan 15:00.

Vårens höjdpunkt: Ride the Cow i Hemavan


Nytt världsrekord i skidade höjdmeter på 24 timmar


Test: Arc’teryx Voltair 30


Text: Gabriella Edebo • 2018-03-20
ArtiklarAiguille du MidiArc'teryxChamonixEventKlättring

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen