Klättring

Artiklar

Världsrekordförsök med skidor utför Everest

Minns ni Andrzej Bargiel från Polen som blev först i världen med att åka skidor från toppen av K2? Nu är han på väg på en ny expedition för att sätta nya rekord på Mt Everest.

Alperna

Alpernas alla 82 toppar över 4000 meter

Klättraren och skidåkaren Liv Sansoz från Frankrike bestämde sig för att bestiga alla 82 toppar över 4000 meter i Alperna. På ett år. Helt utan hjälp av liftar.

Artiklar

Missa inte anmälan till Arc’teryx Alpine Academy i sommar

4 dagar med kurser, föreläsningar och mycket mer med atleter i världsklass när Europas största alpina evenemang tar över Chamonix den 5-8 juli.

SBO vill ha fler kvinnliga bergsguider

Svenska Bergsguideorganisationen postade till ära av Internationella Kvinnodagen ett inlägg som öppnar upp till diskussion kring hur både yrkesrollen och kundkretsen ska kunna vidgas att inkludera fler kvinnor.

Utan rep uppför El Capitan

Amerikanen Alex Honnold stod förra veckan för en av klätterhistoriens allra största prestationer när han blev förste person att soloklättra den 910 meter höga El Capitan i Yosemite. Utan rep.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top