Riksgränsen serverade puder till påsk. Foto: Martin Axéll

Artiklar

Magisk påsk i Riksgränsen med puder och sol

LSM och the Bunch bjuder på filmbevis från Riksgränsen som över påsk bjöd på storm följt av sol och den bästa pudersnön många skådat på länge i området.

Text: Gabriella Edebo • 2018-04-06 Uppdaterad 2018-04-06
Magisk påsk i Riksgränsen med puder och sol
Riksgränsen serverade puder till påsk. Foto: Martin Axéll

Det blev en riktig fullträff för de som tagit sig upp till Riksgränsen över påsk. En ovanligt snöfattig säsongsstart omvandlades på nolltid till ett pudermecka utan dess like.

Lucas Stål Madison och ett gäng från skidkollektivet the Bunch såg att det vankades storm i norr och drog en chansning och tog nattåget upp mot Riksgränsen. Av de fem som begav sig 20 mil norr om polcirkeln var det bara LSM som varit där innan.

Magisk påsk i Riksgränsen med puder och sol
LSM letar påskägg i Gränsen. Foto: Martin Axéll

”För att komma till Riksgränsen för första gången så kändes det inte riktigt som om att vara kvar i Sverige, resan dit trodde jag skulle kännas väldigt lång men med gott sällskap och sovplats på tåget gick resan väldigt fort, hela anläggningen kändes väldigt mysig och välkomnade. Skidåkningen var verkligen toppen. Jag lämnar Riksgränsen med glada minnen och förhoppningsvis ett återbesök inplanerat så snart så möjligt!” Sa en av åkarna Vilmer Ivarsson efter sina första dagar i Gränsen.

”Riksgränsen såg både ut som jag hade förväntat mig, fast också ändå inte. Magiska landskap, berg och mycket mer. Trodde faktiskt inte man skulle få uppleva sån typ av skidåknig i Schveden som riksgränsen levererade”. Var fotografen Martin Axélls reaktion.

I vanlig gränsen-anda levererade vädret under de fem dagarna de var där allt från strålande sol till dimma och obarmhärtig storm.

”När vi vaknade på nattåget i Kiruna var det ganska lugnt väder men ju närmare gränsen vi kom ju mer storm blev det. När vi passerat Abisko så fick vi veta att bilvägen till Riksgränsen var stängd. Vilket var rätt coolt eftersom tåget rullade på fint och om vi hade tagit flyg eller bil så hade vi inte kommit fram. Sen snöade det en halv meter under tiden vi var där!” Berättar Lucas om resan med tåg.

Magisk påsk i Riksgränsen med puder och sol
Foto: Martin Axéll

När det var allt för stormigt för att liten skulle kunna gå byggde de hopp under tunneln, men restens av dagarna var det sol och puder som gällde.

”Gränsen levererade fullt ut. Så det blev ju att vi inte kunde filma hela tiden för man måste ju njuta av POWDA också hehe. Så fick jag introducera PowSurf för boysen också! Det är ju så ljust där uppe nu så vi drog ut med PowSurfs efter middagen och hajkade några laps.” Avslutar Lucas.

Crew:
Lucas Stål Madison – åkare
Joel Magnusson – åkare
Vilmer Ivarsson – åkare
Emil Larsson – film och redigering
Martin Axell – foto

Magisk påsk i Riksgränsen med puder och sol
Joel Magnusson framför kameran, Martin Axéll bakom.

Text: Gabriella Edebo • 2018-04-06
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen