5fd91cf82a4d4

Artiklar

Med elbil till fjällen

Protect Our Winters-ambassadören Lucas Stål Madison har ett nytt filmprojekt på gång där han åker land och rike runt med elbil.

Text: Gabriella Edebo • 2018-04-28 Uppdaterad 2018-04-28
Med elbil till fjällen

I samband med filmprojektet kommer Lucas tillsammans med sin filmare Pär Peyben Hägglund att göra en webbserie med lite med behind the scenes om hur det är att resa med elbil och vad de har för sig på turnén. I det första avsnittet får vi följa med till Ramundberget och vi bad Lucas berätta mer om resan

Vad handlar filmen om?
“Det är ett elbilsäventyr! Jag vill visa att man inte behöver en bensinbil eller flyg för att göra en riktigt fet skidvideo. Den här videoserien blir mer en behind the scenes där man får följa med lite mer på livsstilen, inte bara trick på trick rakt igenom.
Man kan väl säga det hela går ut på att utforska vad vi brukar kalla Sustainable Shred. I det ingår vegetarisk mat, mindre flyg, mindre användning av plast och nu också elbil!

Var har ni varit?
“Första resan blev Stockholm till Ramundberget och tillbaka. Det kändes som en bra första resa att lära sig hur elbilslivet fungerar.”

Vad gjorde ni där?
“Vi filmade till vårt filmprojekt som kommer släppas i höst. Och så gör vi den här serien nu under tiden också.

Med elbil till fjällen
Norrsken välkomnar till Ramundberget.

Hur var det att köra på 100% el hela vägen?
“Spännande! Det är en mäktig känsla att ta sig runt utan att släppa ut avgaser.”

Vad funkade bra?
“Det fanns snabbladdare hela vägen som funkade sjukt smidigt.”

Vad funkade mindre bra?
“Vi visste inte att om kör snabbt och med full värme så går det åt mer batteri.. Vi rullade in i Funäs med 6% kvar hehe…”

Hur många gånger fick ni stanna o ladda?
“Vi stannade ganska mycket för vi ville vara på den säkra sidan eftersom det var vår första resa med en elbil. Det blev Gävle, Bollnäs en snabbis, Ljusdal, Sveg och Funäs innan ankomst i Ramundberget. Vi blev bemötta med Norrsken så fort vi rullade in i Ramundberget sen, blir svårt att klaga då.”

Vart bär det av härnäst?
“Vi kom precis hem från den andra resan till Kittelfjäll och Åre som kommer bli Episod 2 av Leaf Life. På Måndag blir det upp till Kläppen för årets kanske bästa vecka: Kimbosessions!


Text: Gabriella Edebo • 2018-04-28
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top