Foto: Skistar Hemsedal

Artiklar

Guide till vinterns bästa jobb

Vad har man att välja på egentligen om man funderar på att göra en säsong och bo och jobba på en skidort? Åka Skidor hjälper dig på vägen och har sammanställt skidsveriges jobbmöjligheter inför vintern.

Text: Gabriella Edebo • 2018-08-21 Uppdaterad 2018-08-21

Hösten är på ingång och om du inte redan gjort det är det hög tid att fundera på och söka jobb inför vintern och flytta till en skidort. Nedan följer tips och länkar till skidanläggningar och andra aktörer som anställer vinterintresserad personal både på säsongs- och helårsbasis.

Guide till vinterns bästa jobb
Foto: Skistar

Skidorter

Skistar – Åre, Vemdalen, Sälen, Hemsedal och Trysil

Varje vinter har Skistar fler än 2000 säsongsarbetare och 400 helårsanställda och är därmed en av de största arbetsgivarna i branschen.
Nu är rekryteringen igång av personal till alla destinationer i Åre, Vemdalen, Sälen, Hemsedal och Trysil för positioner inom allt från försäljning, ekonomi och administration, hotell, logi och restaurang till all tänkbar arbetskraft till skidområdet och för teknik och underhåll.

För att söka jobb på Skistar behöver du i de flesta fall spela in en video på dig själv (finns även alternativ att svara i textform) där du berättar om dig själv och svarar på frågor som ”Varför vill du jobba hos just Skistar?” Och vad en ”minnesvärd fjällupplevelse” är för just dig.

Läs mer 
Direkt till rekryteringssidan

Guide till vinterns bästa jobb
Foto: Kläppen Ski Resort

Exempel på andra skidorter
Länkade direkt till rekryteringssidan.

– Kläppen 

– Ramundberget 

– Funäsfjällen 

– Lapland Resorts Riksgränsen och Björkliden

Branäs

– Idre Fjäll

Lofsdalen

Och många fler.
Lista på alla landets SLAO-anslutna skidorter hittar du här.

Guide till vinterns bästa jobb
Foto: STS Alpresor

Researrangörer

Fler av våra svenska researrangörer tar just nu emot ansökningar för att fylla positioner som reseledare/skidguide, hotelljobb på destinationer i Alperna och kontorsplatser och mer administrativa tjänster.

Exempel på researrangörer:

Langley
Har destinationer och driver hotell i Frankrike, Österrike och Italien (och även varma destinationer).
Tar även emot spontanansöknigar.
Lediga jobb och ansökan

X Travel
Söker ”skidpeppade guider med förmåga att hantera tvära kast i arbetsdagen likt en brottare i en OS-final”. Hatar tråkiga CVn och vill hellre ses över en kopp kaffe på kontoret i Stockholm och snacka.
Anordnar resor med reseledare/skidguide till destinationer i Japan, Kanada, Italien, Frankrike, Schweiz, Norge och Sverige.
Lediga jobb och ansökan

Guide till vinterns bästa jobb
Foto: X Travel

STS Alpresor
STS-anställda med matchande gulsvarta jackor har du garanterat sett åkandes runt med en stor grupp ute på pistvisning på diverse orter i Alperna.
Söker förutom reseledare till Alp-destionationerna även resesäljare och personalkoordinator till kontoret i Göteborg.
Arrangerar resor främst till Österrike och Italien men öven Frankrike och Aspen i USA.
Lediga jobb och ansökan

Lion Alpin
Lockar med antingen skidåkning på arbetstid eller möjlighet att åka skidor på dagen och jobba efter liftarna stängt. Söker skidlärare, skidguider/reseledare och hotellpersonal till destinationer i Alperna.
Lediga jobb och ansökan

Nortlander
Söker även de allt från vaktmästare och hotellpersonal till ledare och hotellmanagers till sina destinationer i Österrike, Frankrike och Italien.
Lediga jobb och ansökan

ActiveSki
En lite mindre arrangör i jämförelse med ovan som anordnar skidresor till några väl utvalda skidorter i bland annat Japan, Kanada och Italien.
Ingen information om lediga jobb men kontaktinformation finns på hemsidan.

Quality Travel
Specialiserar sig på Andorra Spaniens största skidort Baqueira-Beret och söker skidguider/reseledare för hela vintersäsongen till sina destinaitoner i Pyrenéerna.
Lediga jobb och ansökan

Guide till vinterns bästa jobb
Foto: STF

Övriga tips

STF – Svenska Turistföreningen
Söker bland annat stugvärdar till sina fjällstugor och fjällstationer som är öppna vintertid.
Lediga jobb och ansökan

SLAO Platsannonser & Facebooksida
Sidan för dig som söker jobb i, eller rekryterar till, världens bästa bransch, Skidbranschen!
SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation, delar jobberbjudanden från sina medlemmar runt om i Sverige. Ofta lite mer ”riktiga jobb” och ej vanliga säsongsjobb. Just nu finns bland annat annonser för skidskolechef och skiduthyrningsansvarig i Lofsdalen och driftansvarig till liftarna i Idre Fjäll.
Hemsidan med platsannonser
Facebooksidan ”Jobb i Skidbranschen”

Arbetsförmedlingen
Jajjemen du läste rätt. Via Arbetsförmedlingen kan du hitta en drös med jobb på landets fjälldestinationer. Dessutom arrangerar Arbetsförmedlingen tre olika fjällmässor i landet under augusti månad där upp till ett 30-tal arbetsgivare kommer att vara med och du kan söka jobb direkt på plats.
Mer info och lediga jobb

Fjällmässor:
27 augusti i Göteborg
28 augusti i Stockholm
30 augusti i Åre

”Vanligt” jobb bosatt på skidort
Niotillfemjobb finns även på skidorter men kan vara lite svårare att hitta. Kanske kan det vara ett alternativ att jobba på distans med ditt nuvarande jobb? Behövs personal till det lokala bankkontoret, Ica eller restauranger som ligger utanför skidanläggningens regi? Personliga tränare eller sjukgymnast på gymmet? Många företag inom framförallt IT-branschen har börjat etablera sig i bland annat Åre, spana exempelvis in House Be som är ett delat kontor för framförallt tech-startups och där bland annat Forefront Consulting (som är huvudsponsor till puckellandslaget) nyligen startat upp en del av sin verksamhet.

Lycka till med jobbsökandet!

En reseledares bekännelser


Skidfotografen som aldrig vill bli stor


Berättelsen om Åre Skidfabrik


Text: Gabriella Edebo • 2018-08-21
ArtiklarSkidorterGuiderJobb

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen