Foto: Idre Fjäll

Artiklar

Idre Fjäll är först att öppna för skidåkning

Från och med idag kan du åka skidor i Sverige igen. Idre Fjäll har sparat snö över sommaren och är först ut att öppna liftarna för skidåkare.

Text: Gabriella Edebo • 2018-10-19 Uppdaterad 2018-10-19

Nu är vintern nära. Idre Fjäll blev idag den 19 oktober den första anläggningen i Sverige med att öppna för utförsåkning. Med sparad snö från förra säsongen har de nu två backar öppna för både allmänhet och slalomklubbar.

Sedan 2014 har Idre Fjäll sparat snö över sommaren under stora dukar för att kunna garantera en tidig öppning av både längdspår och skidbackar.– Till den här säsongen har vi sparat 260 000 kubikmeter snö, det är 20 000 kubikmeter mer än föregående säsong, säger Tommy Halvarsson, marknadsansvarig på Idre Fjäll.

Idre Fjäll är först att öppna för skidåkning
Foto: Idre Fjäll

För många slalomklubbar i landet har det blivit ett bra alternativ för att få möjlighet att börja träna på snö redan i oktober, utan att behöva åka hela vägen till galärer i Alperna. Men för att fler ska ha möjlighet att komma och njuta av försäsongsåkning kommer backarna även hålla öppet under 2 timmar per dag för allmänheten mellan 12–14. Resterande del av dagen är backarna bokade av alpina träningsgrupper.Skidåkningen sker på Idre Fjälls nordsida i de svarta backarna Specialen och Carvingsvängen och underlaget ska enligt uppgift vara riktigt bra och hårt. Dessutom finns sedan den 12 oktober även en mil längdspår att njuta av.

Mer information och öppettider finns på Idre Fjälls hemsida.

Ny svensk skidort på gång: Idre Himmelfjäll


Oktobernumret har landat i butik


Fråga Åke: livet som slalomförälder


Text: Gabriella Edebo • 2018-10-19
ArtiklarNyheterSkidorterAlpintIdre FjällRacing

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen